Registracijski Ugovor

Ovo je jedan dosadan dio koji nitko ne voli čitati, ali biti ćemo kratki pa odvojite minutu za čitanje:

Odmah na početku napominjemo: Ovo je forum za rasprave o astronomiji i znanosti, NIJE astrološki forum, znači nema rasprava o horoskopima, gatanjima, gledanjem u kavu, pseudoznanosti, kreacionizmu i slično! Ako vam to ne odgovara, znači da ste na krivome mjestu i slobodno odustanite od registracije. Isto tako, ovdje se ne raspravlja o politici, crkvi, Bibliji i slično.

1. Prilikom registracije na AstroForum potrebno je upisati valjane osobne podatke, odabrati korisničko ime koje ne smije biti dulje od 15 znakova te napisati svoju valjanu e-mail adresu. Budite pažljivi kod upisivanja svoje e-mail adrese jer ako ju napišete krivo, nećete se moći registrirati! Servise poput Mailinatora i sličnih ne podržavamo i nemojte ih koristiti jer ćemo vam uskratiti članstvo na forumu!

2. Nakon što ste se registrirali, na Vaš e-mail dolazi aktivacijski ključ, odnosno link za aktiviranje računa. Ako ne aktivirate račun putem aktivacijskog ključa nećete se moći logirati. Ako Vam na e-mail ne dođe aktivacijski ključ, provjerite svoj SPAM box jer postoji mogućnost da ga sustav prepoznaje kao SPAM.

3. Ukoliko u roku od 24 sata ne aktivirate vašu registraciju, administratori će smatrati da ste odustali od registracije i obrisati neaktivirani korisnički profil.

4. Nakon što ste aktivirali svoj korisnički račun možete pisati i u ostalim podforumima, odnosno sudjelovati u radu AstroForuma kao svi ostali članovi. Naravno, prvo svratite u podforum NOVI ČLANOVI, PREDSTAVITE SE i tamo ostavite koju rečenicu o sebi, članovi AstroForuma će to cijeniti.

5. Osnovna pravila:
a) nema vrijeđanja članova i njihovih osjećaja po bilo kojoj osnovi, rasnoj, nacionalnoj, intelektualnoj, po spolu i slično...
b) nema spamanja
c) kada otvarate temu potrebno joj je dati naziv iz kojeg se može pretpostaviti o čemu se u temi radi
d) ne pišite naslove tema i poruka VELIKIM SLOVIMA
e) službeno pismo na AstroForumu je latinica, ne koristite ćirilicu jer je ne znaju svi članovi čitati
f) u svoje potpise (sigove) ne stavljajte neprimjereno velike ili animirane slike, jer izazivaju neurednost postova
g) naziv svojeg korisničkog računa/imena (nick) ne pišite VELIKIM SLOVIMA, admini će ga promijeniti.
h) Prije nego počnete pisati postove, dozvoljeno vam je da si uredite korisničko ime ako želite. Nakon što ste napisali prvi post, mijenjanje korisničkog imena više nije dozvoljeno jer se ostali članovi foruma time dovode u zabludu i nastaje zbrka na forumu. Posljedica toga je trajno isključivanje sa foruma!

6. Nastojte što više sudjelovati u raspravama, predstaviti svoj rad i ono čime se bavite i što Vas zanima.

Zvjezdarnica AstroForum Team