Weather byHrast

Autor hrast, 05.05.2025. u 11:05:51 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

hrast

Nije da je ovo strogo astronomski program.
Nije ni da ne postoji već 15 tisuća raznoraznih programa i stranica koje rade istu stvar.
Ali svejedno sam ga napravio – jer sam htio naučiti nešto kroz konkretene projekte (https://www.zvjezdarnica.com/astroforum/index.php?topic=5350.0).

Predstavljam Weather byHrast – https://weather.byhrast.com
Ajmo reći, mala posebnost koja ovu prognozu izdvaja od drugih jest fokus na parametre koji su nama astronomima najvažniji.
Tu je i parametar Observation Quality, koji možete sami konfigurirati.
Na primjer, ako vas ne smeta vjetar iznad 5 m/s, jednostavno izbacite taj parametar iz kalkulacije ili mu dodijelite manju važnost.

Imam još ideja što dodati. Također, imam u planu da bude kompatibilan s više platformi.

Kraz

Vau, ovo je nevjerojatno, svaka čast!  *šešir*

Dva - nadam se konstruktivna - feedbacka:
1) Tamno plava boja za tekst/brojeve je pretamna, moram škiljit da bi vidio što piše.
2) Traka za pomicanje prognoze lijevo-desno na dnu je preuska i predugo treba da se "pojavi". Možda bolje da je standardno "debela" i fiksna?

Opet, very cool  *da*
12,5" Discovery Truss-tube dob
6" Orion XT6 dob
10x50 Pentax PCF WPII dalekozor

OuttaControl

Aaa ja sam mislio da ce bit web app, jesi o tome razmislio, bilo bi super cool tako, jer sad sa moba nemogu baciti oko
sw130p,mak127, stipe 60/330 ED, Svbony sv705, canon 550d, rpihq camera, rpi imx462, astroberry, sw eq5 Onstep, Dwarf 2

hrast

Citat: OuttaControl  u 05.05.2025. u 11:54:49 satiAaa ja sam mislio da ce bit web app, jesi o tome razmislio, bilo bi super cool tako, jer sad sa moba nemogu baciti oko

Jesam, razmislio sam i biti će s vremenom (zato sam gore napisao da će s vremenom biti za više platformi tj. prikazivati će se u web view na raznoraznim platformama. Ovo je win aplikacija čisto jer su me interesirale neke stvari oko WinUI 3.

hrast

Citat: Kraz  u 05.05.2025. u 11:51:08 satiVau, ovo je nevjerojatno, svaka čast!  *šešir*

Dva - nadam se konstruktivna - feedbacka:
1) Tamno plava boja za tekst/brojeve je pretamna, moram škiljit da bi vidio što piše.
2) Traka za pomicanje prognoze lijevo-desno na dnu je preuska i predugo treba da se "pojavi". Možda bolje da je standardno "debela" i fiksna?

Opet, very cool  *da*

Glede tamnoplave, možda nadodam mogućnost da si sam odabereš paletu boja.
Osobno nemam problema ni na jednom monitoru/kompu na kojem sam probao.
Glede horizontalnog  scrolla. Nisam ni primjetio jer ne koristim skroloanja na taj način. Korisim scroll na mišu ili tarckpadu.

TonY206

Baš je ovo zgodno, i svakako će biti korisno/praktičnije kada bude i web view.
SkyWatcher Flextube 300p GoTo
SkyWatcher 150P, SW AZ4
SkyWatcher Skymax 150

🡱 🡳