OnStep STM32 Bluepill

Autor OuttaControl, 30.03.2022. u 22:27:16 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

OuttaControl

Imam ovaj kit kupljen preko "bluepillkits" sve ni je super ali htjeo bi zamjeniti micro usb  sa usb c, koji bi modul bio kompatibilan sa trenutnim "Standardnim"
sw130p,mak127, stipe 60/330 ED, Svbony sv705, canon 550d, rpihq camera, rpi imx462, astroberry, sw eq5 Onstep, Dwarf 2

Bojan (Mount Pleasant Observatory)

Ja sam to rijecio ovako kao u priligu.
Napravio sam i vlastitu plocicu, tek je trebam popuniti komponentama.
amater

Ja sam to rijesio ovako kao u prilogu.
Napravio sam i vlastitu plocicu, tek je trebam popuniti komponentama... jednog dana.
A za ESP32, isto - Veliki USB konektor, zice i mini-USB.
amater

OuttaControl

Aha, zanimljivo sve rucno :)

Ja sam kupio PCB na kojeg sam polemio sve.

Trenutno se nalazi u kartonskoj SVBONY kutiji, ali trazim neko finije i krutije riješenje, mislio sam možda neku električarsku razvodnu kutiju uzeti.

Nije losa ni ta opcija ali ja bi radije USB - C da se ne moram u mraku borit na koju stranu je USB okrenut. Mislio sam da postoji neka direktna zamjena 1 na 1 za  CP2012 UART to TTL microUSB board
sw130p,mak127, stipe 60/330 ED, Svbony sv705, canon 550d, rpihq camera, rpi imx462, astroberry, sw eq5 Onstep, Dwarf 2

Naprosto se ne isplati raditi plocice za jedan ili dva primjerka.
Nije da je skupo (PCBWay) , ali treba cekati na isporuku komponenti.. ovako je brze, i onda kad to jednom radi (ako je napravljeno kompaktno), zasto mijenjati osim ako jos netko hoce isto takvo rjesenje (a obisno svatko hoce nekaj drukcije..)
BTW, ovaj kontroler sadrzi samo procesor (STM32) i neophodne periferalije, pa sluzi kao hand-pad (na uzas nekih sa OnStep foruma).
Stepper kontroler sa motorima je u montazi, veza je 1.5 metara dugi kabel i DSUB15 konektori.   
amater

OuttaControl

Izgleda da sam si sprzio DIR za AXIS 2, nesto sam krivo taka izgleda i sad trazim za uzet stm32f103c8t6 sa 128kb, nema ih za lijeka, vidim da je f303 alternativa, nema ni njih :( imam drugi board na kojem sam sprzio 5 u 3v3 cip ali to je presitno za lemit za moje iskustvo, jeli imam koju alternativu a da je plug and play.

ESP32 sa CNCv3 board isa ustekat u usb da ga flasham, otpa usb -.- kad te nece...

vzr

Citat: bojan  u 31.03.2022. u 08:07:23 satiJa sam to rijecio ovako kao u priligu.

Ne vidim najbolje, izgleda da si ova cetiri tastera vezao na ST4 interfejs? Nisam nikad koristio ST4, ali prema dokumentaciji ST4 komande bi trebalo da budu fiksirane na x1 tracking rate. Nije li to malo sporo za slew a pogotovo ako treba motati RA u rukverc, prakticno bi samo stojala u mestu?
Telescopius
AstroBin
Sky-Watcher 200P (tube flocked + mirror masked) | Meade Instruments DS2090 90/800 | Tair-3-Phs | Celestron CG-5 (GT2 belt + NEMA17 + OnStepX) | ZWO ASI120MM-S | TS 50/205 Guididescope | RaspberryPi (INDIlib) | Canon EOS 600D AstroMod
We are the Borg. You will be assimilated. Your biological and technological distinctiveness will be added to our own. Resistance is futile.

🡱 🡳