[- ASTRONOMSKI INSTRUMENTI -] > IZRADA I MODIFIKACIJA ASTRONOMSKIH INSTRUMENATA

Napravio napajanje za teren

(1/2) > >>

Stefek:
Vrijeme je kakvo je , pa sam iskoristio  da stavim bateriju u kutiju i posložim sve da nemam hrpu žica itd...
Bateriju LiFePO4 100Ah imam već od prije (kupljeno u Solar Shop-u, nešto oko 2000kn ak se sjećam dobro).  Kutija (dimenzije su 44x32x32 cm) je iz Bauhaus-a , konektori i instrumenti Elmatis/Chipoteka.
Stavio sam step-up 12 na 19V za eventualno napuniti laptop, iako imam mini PC-e za svaku montažu koji su na 12V, pa mi laptop i ne treba, ali da se nadje .
Konektora ima dosta za voziti dvije montaže i kamere i trebalo bi idržati (ljetnu) noć .
Napon LiFePO4 baterije je preko 13V a QHY kamera cendra ako je više od 13V ili manje od 11V, pa sam stavio diodu da malo spustim. Tako da je pola konektora direktno s baterije (grijači, flat panel) a dio preko diode (montaže, kamere), ili bilo koja druga kombinacije. Svako se da isključiti-uključiti posebno.  Buksne su da mogu priključiti 12/220V koverter ako mi ikada bude trebao (imam jedan , ali ne stane u kutiju pa sam stavio buksne za izvana)
Druge dvije buksne su za punjenje. Cijela skalamerija je oko 16kg .
I da, display-e mogu ugasiti .

Zeleni_Zub:
Odličan posao ovo izgleda baš super  *pljesk*

100Ah u 16kg zvuci odlično  *hopla*
Ja imam AGM bateriju od 70Ah,  ne pitaj koliko je teška  *zubko*

stipe:
Odlican posao Stefek!  *hopla* *pljesk*

Tu mozes uvijek ubacivati razne konvertere, USB-ove i ostale dodatke.

Laptop koji radi na 12V opet treba konverter 12-12 jer ti nece raditi direkt na bateriju. Ovo je svakako velik korak naprijed!

Imam i ja AGM bateriju od 55Ah i teska je ko vrag!

Stefek:

--- Citat: stipe - 28.05.2022. u 12:18:41 sati ---

Laptop koji radi na 12V opet treba konverter 12-12 jer ti nece raditi direkt na bateriju. Ovo je svakako velik korak naprijed!


--- Kraj citata ---
Za svaku montažu imam mini PC (jeftino iz Kine, bez ventilatora, mala kutijica , montirano na Vixen šinu na teleskop. ). Radi na baterijskih "12V"), vozi NINA, PHD2, CdC i Sharpcap. Ima WiFi tak da mi treba samo tablet ili telefon (remote dektop) da pokrenem. Isprobano, radi ko violina. Nešto kao Asiair , ali s Windows-ima i kompatibilno sa svim kamerama.

stipe:
Onda ti vjerojatno imaju stabilizatore napona u sebi.

MarkoO sa foruma ima mini laptop sa Intelovim Atom procesorom i pokusao ga je spojiti direkt na bateriju i odmah mu se srusio. Nabavio je DC-DC konverter 12 na 12V i tek mu je tada radio kako spada.

Daj mi molim te link na taj mini PC. Jel to sa eBaya?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju