Da, kromatizam je tu jer je ovde jako mali F broj, sad ne znam kako to ide sa ostalim parametrima kao FL i slično.
Mislim da svrha ovog uređaja i nije da bude APOD, i to se odražava u cijeni od cca 2300kn trenutno, vjerojatno 3500 kad bude full product.
Ja osobno idalje smatram, ako ovo bude ovako kako oni pričaju da će bit, i kako zasad izgleda, da će ovo bit najbolji i debelo najjeftiniji entry point za EEA/astrofotografiju. U nekoj temi tamo smo pričali,kad je neko tražio savijet za najjeftiniji AP setup, i mislim da se baratalo
cifrom od 6-17000 kuna BEZ kamere, a to je bilo prije covid poskupljenja :)
A sad što se tiče veličine objektiva - možda je mali ali je zato tehničar

ali opet sad ici u raspravu koliki je promjer teleskopa da bi bio teleskop jeli to 40mm 51mm 80mm 300mm? Neupitno da je 24mm malo ali ocito su odlucili da je to najbolji omjer ulozeno dobiveno.
Meni se rezultati zasad sviđaju, i sama ideja, jednostavnost ali i fleksibilnost. Slikaje i RAW ako se oces poigrat sa tim, napravit ce i API ako se oces integrirat sa necim drugim. I zato i jesu dobili moje pare, tj nisu jos dobili dobit ce 14.1 :)
Ja ih podržavam i nadam se razvoju i DWARFA III i narednih iteracija makar ih ja i ne kupio, ovo defintivno odlicno sluzi popularizaciji astronomije, ako bude vako kako kažu. Zasad mi se čine iskreni.