Eto kako i naslov teme kaze, vrijeme je za popravnu kupovinu posto su apetiti za ovim zurenjem u okular malo porasli

Prvi teleskop mi je SW 130/900 na EQ2 montazi. Gledanja planeta kroz njega je vrh za mene posto nikad nisam koristio teleskop i navuklo me opako na ovaj sport.
Posto ekipa masovno slika, pocelo me interesirati astrofoto pa sam kupio canon eos 1100d i intervalometar. Narucen je T2 adapter za 1,25 fokuser i sve spremno za pocetke moje fotografije osim montaze. EQ2 za ovaj teleskop nije dovoljno cvrsta i planiram mijenjati s necim cvrscim da ima mogucnost pracenja i po mogucnosti GOTO, ali nije uvjet.
Budzet je 4500 kn za montazu(ako prodam EQ2

)
Moje videnje opcija:
EQ3 GOTO na celicnom tronoscu
EQ5 + kit s motoricima(ostane koja kn za neki bolji okular)
Pitanja: koje su mogucnosti SW130/900? Foto preko barlow? Eyepiece projection? Skratiti cijev/pomaknuti zrcalo za prime fokus? Low profile focuser? Prodati cijev i kupiti nesto adekvatnije za astrofoto+vizuala?
Druga opcija je da prodam kompletno prvi setup pa budzet poraste na 6000kn i u tom slucaju bi u kupnju kompleta teleskop + montaza.
Vizualnog gledanja se ne zelim odreci jer veselje otkrivanja necega sto trazis si ne zelim oduzeti, plus mogu se praviti vazan da znam nesto o zvijezdama pred kolegama

Sve u svemu se ispricavam na epu ali bit cu jako zahvalan na bilo kakvom iskusnijem prijedlogu, opasci i odgovoru bar na neke nedoumice i pitanja.
Btw. Tamburas sam i prodao sam prvu tamburu(imam drugu za eventualne potrebe nekog starpartya

) koju sam ikad kupio da si povecam budzet za poboljsavanje astronomske opreme pa vas molim za ozbiljnost situacije

Unaprijed zahvaljujem