intergalakticki let?

Autor Vger, 08.02.2020. u 16:45:22 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Vger

Pitanjce. Uskoro moram raditi kaver za novelu cija se radnja dogadja u generacijskom brodu...koji pici na put prema Andromedi. Prica zapne negdje na pola puta, pa bi bilo zgodno napraviti let u toj fazi. Nesto slicno je bilo u star treku TOS...By any other name...gdje Enterprise pici super-nad-ekstra warp speedom prema Andromedi. Baciti oko na privitak.
E sad...zanima me kad bi brod hipotetski bio na pola puta izmedju dviju galaksija...kako bi to izgledalo gledajuci golim ocima..ne optikom.:) Dal bi bilo slicno kao u Star Treku? Osim Andromene i nase..dal bi i sve ostale bile oku nevidljive? Dakle totalno crnilo uz par iznimaka ili bi se mogle vidjeti kao vise ne tako sive tvorevine? Tako da bi crnilo bilo u biti prosarano tockicama nalik na nesto debljim ipak sivljim pahuljama? Tako da bi u ovom slucaju standardno razbacane zvijezde zamijenile isto tako razbacane (nesto sivlje, manje sivlje i pahuljaste) galaksije?

ediglavas

Ne bi se vidjele zvijezde (tako je rekao Arkturus na predavanju u Pazinu na Istrakonu) samo te dvije galaksije

Acheron

I galaksije ne bi bile spektakularne spirale, već nejasni oblačići, nešto kao Mliječni put noću ili Mageljanovi oblaci.

Vger

Znaci tmina...mrak...crnilo.

Vger

Citat: Acheron  u 08.02.2020. u 17:59:01 sati
I galaksije ne bi bile spektakularne spirale, već nejasni oblačići, nešto kao Mliječni put noću ili Mageljanovi oblaci.

E to...tako sam i mislio...a boje? Mislim ako i kazes sivo..ne znam dal cu se bas drzati toga:)

Vger

Kuzim...mrak i sivkasta Andromeda galaksija...dakle nesto slicnu kao i u seriji ako se ne varam. Mislim da ce ipak morati biti nesto spektakularnije za naslovnicu.

Arkturus

S jedne strane je Andromeda dvostruko veća nego što ju mi vidimo (i oko 2m), s druge strane je (na 180, treba ti širokokutni  *zubko* ) naša galaksija otprilike iste veličine.
Još bi vidio u smjeru naše galaksije Magellanove oblake, a u smjeru Andromede M32 i M110. I negdje je M33 vidljiva prostim okom. Ne znam jel još neka galaksija ispod 6m.

Ako se dobro sjećam u TOS-u nisu putovali nekom super nad extra warp speed, jer su rekli da im do Andromede treba 300 godina jer Enterprise ne može brže.
U Voyageru su se zeznuli pa su rekli da za prijeći našu galaksiju treba 70 godina, pa bi značilo da je prvi Enterprise bio brži od Voyagera. Tu i tamo im je nešto promaklo u serijalu. *:-P

Vger

Citat: Arkturus  u 08.02.2020. u 18:31:47 sati
S jedne strane je Andromeda dvostruko veća nego što ju mi vidimo (i oko 2m), s druge strane je (na 180, treba ti širokokutni  *zubko* ) naša galaksija otprilike iste veličine.
Još bi vidio u smjeru naše galaksije Magellanove oblake, a u smjeru Andromede M32 i M110. I negdje je M33 vidljiva prostim okom. Ne znam jel još neka galaksija ispod 6m.

Ako se dobro sjećam u TOS-u nisu putovali nekom super nad extra warp speed, jer su rekli da im do Andromede treba 300 godina jer Enterprise ne može brže.
U Voyageru su se zeznuli pa su rekli da za prijeći našu galaksiju treba 70 godina, pa bi značilo da je prvi Enterprise bio brži od Voyagera. Tu i tamo im je nešto promaklo u serijalu. *:-P

Znas sta...mislim da si mozda u pravu...moguce je bilo da je putovanje bilo par storina godina...moracu reprizirati..proslo je par godina od zadnjeg gledanja:) Samo se sjecam kako je Scotty opio tudjinca sa starim viskijem. Dobro...znaci ako stavim jos koju pahulju u mrak..necu puno fulati.

Vger

Srecom ne volim bas Voyager.:) Ne podnosim neke likove tamo..npr nju.:) Ovo je Spin off Columba i ako se neko pali na kapetanicu..ima sta gledat.:)

Vger

Tu i tamo im je nešto promaklo u serijalu. *:-P

Jedan od najvecih propusta je u drugom filmu kad Ricardo Montalban pogleda Chekova i kaze...I never forget a face mr Chekov...jedino je problem sto Chekov pocinje pojavljivati tek u drugoj sezoni a Khan je bi u prvoj..al ajde de. Ima takvih gluparija kolko oces.:)

🡱 🡳