Evo jedna od pretprošlog vikenda, na Petrovoj Gori. Plan je bio zaputiti se dalje u Liku ali smo odustali i odlučili igrati na sigurno. Lokaciju u Lici još nismo uspjeli obići po danu pa nismo htjeli riskirati. Kada smo stigli na PG krenulo je lagano puhati, pa je onda malo pojačalo, i onda je tako držalo cijelo vrijeme. Dugi rukavi i kapa su bili spremni kao i uvijek. Krošnje su se njihale i šuštale, a i ovaj toranj je plesao i proizvodio svoje metalne zvukove. Mrkli mrak. Pomalo spooky/sci-fi atmosfera, taman kako treba biti. Na tornju nije bila uključena nikakva rasvjeta ni signalizacija, čuo je se lagani hum agregata ispod tornja. Očekivali smo možda još nekoga, ali nitko se nije pojavio, osim jedne lije i jedne srne

U jednom trenutku se začuo zvuk helikoptera koji se približava iz pravca Slunja, proletio je jako blizu ali ga uopće nismo uspjeli vizualno locirati, koliko god smo se trudili. Navigacijska svjetla ugašena, dark cockpit, možda NVG, vjerojatno Kiowa, jer Mil-Mi poznajem jako dobro po zvuku. Prelet je trajao dobrih 2min. Bravo HRZ. Čuješ ga ali ga ne vidiš (to je valjda i poanta) i mislim da se ne bih volio naći u situaciji da sam s neprijateljske strane, jako nezgodan osjećaj moram priznati
MW se vidio odlično golim okom, ali vjetar je mrvicu stvarao probleme kod snimanja. Ovaj LP od V. Kladuše već dosta bode u oči. Cesta do gore je ok, osim onih nekoliko rupčaga po putu koje još uvijek nisu pokrpane. Drugi put možda ponesemo lopatu pa to zapunimo s nečime, da ne bi netko kotače ostavio. Oko ceste je dosta zaraslo, bilo je i nešto granja po podu ali ništa veliko. Bila je i sječa jer je bilo dosta trupaca naslaganih uz dijelove ceste. Stigli smo oko 23:00 i bili do nekih 2AM kada je provirio gospodin Mjesec. Za kraj smo se popeli gore na onaj plato, da probamo uloviti možda kakav pejzaž ali nije išlo. Nakon 3h tabananja i pimplanja po mraku, umorni ali sretni spakirali smo se i krenuli natrag za Zg.
Nikon D750, Samyang 14mm, ISO 4000, f/4, 20s. Adobe Lightroom, Topaz DeNoise AI.
Ostatak fotki ovdje:
https://flic.kr/s/aHsmP2zTtM