Evo još jedna fotka iz serije, ovog puta crop sa 4016x6016px na 2222x3251px (600mm).
Petak navečer nisam išao spavati nego sam dočekao 2:00 ujutro ispred televizora. Oprema je bila spremna, pa sam se polako obukao i išuljao iz stana. Posjeta Tifonu, kava, voda, grickalice i gas na Medvednicu. Imao sam i neke druge/bliže lokacije u vidu, ali sam se odlučio malo provozati. Brzo sam stigao do Blizneca i krenuo polako prema gore. Na putu me pozdravljaju jedna vjeverica i jedna lija, kao da znaju zašto sam došao i žele mi dobrodošlicu. Ubrzo stižem na lokaciju i već je nekoliko automobila gore. Fotka se grad, Mjesec koji blješti i dvogledi su upereni u smijeru sjeveroistoka. Polako montiram opremu i podešavam stvari, a nakon toga uzimam par trenutaka da u relativnom mraku golim očima upijem taj prizor. Komet se odlično vidi golim okom, iako me neki od pristiglih znatiželjnika pitaju za pomoć u lociranju. Par gutljaja kave i krećem u akciju. Kakvog li veselja kad sam ugledao prvu fotku na ekranu

Stigao sam s voljom i na vrijeme, i iskoristio cijelih sat vremena, od cca 3:00 - 4:00. Sve je bilo super, ali je malo smetao vjetar koji je dosta puhao. Oko 04:15 su ljudi već polako počeli odlaziti, a ja sam ostao još nekih pola sata da malo ulovim grad koji se budi. Sve u svemu, odličan izlet. Nadam se ponoviti sve ovaj vikend, i možda naći neku bolju lokaciju sa neki zanimljivim foregroundom. Živjeli!
Datum i vrijeme snimanja (UT): 11.07.2020, 02:00 (EXIF: 04:00:33 LT)
Mjesto snimanja: Medvednica, sanatorij Brestovac:
https://goo.gl/maps/8rLign8QMsom2dCm8Instrument za snimanje: Nikon D750, bez modifikacija
Montaža: stativ Manfrotto 055 + MHXPRO-BHQ2 glava
Način snimanja: Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 G2 @600mm
Elementi ekspozicije: ISO6400, f/6.3, 1.0sec
Software: Adobe Lightroom