To je tak.. zivot u civilizaciji i uz prenapucenost...
Vrijeme je za NB. Skupo, ali izgleda jedini izlaz iz te situacije.. dok se nebo jos uopce vidi od gomile satelita.
NB = Narrowband?
Hah, mislim, mnogi prelaze na video astronomiju i opcenito uz ta razna pomagala (EEA, Electronically Enahnced Astronomy) iz razloga svjetlosnog oneciscenja.
Ali nije to meni to. Ne kazem da to nije fora, ali ne moze mi zamijeniti klasicnu vizualu nikada. Kao ni cisti pogled na mlijecni put sa ekstra lokacije.
Ma ima jos odlicnih lokacija, mozda ne bas tako lako pristupacnih (u HR mislim) u smislu organizaxije masovnog star partyja, ali bit ce. Sjetite se da je nekad na Japeticu bilo dobro pa ste prestali ici (preselili na PG).
Mozda je vrijeme za napustanje i ove lokacije,
Off topic; Sto se tice prenapucenosti opcenito, znam kako sam se nekad sekirao oko toga pokusavajuci objasniti ovima oko sebe koji su mi trubili da Zemlja nije prenapucena da svi stanemo u Texas jada jada jada
No na kraju dodjes do zakljucka da ce se problem prenapucenosti, na ovaj ili ona nacin, kad tad sam po sebi rjesiti. Vrc ide na vodu dok se ne razbije