Isprika svima koji su mi se porukama javili zbog kašnjenja redovne epizode o pustolovinama Valentina Boškovića.
No, već smo se polako bližili kraju Valentinova puta i za vašu strpljivost biti ćete nagrađeni sa sve 4 preostale epizode.

Voda je potekla Marsom, ali izgleda da u sebi ima neki čudan sastav. Nakon ispijanja Valentino u bunilu počinje plesati Ashke Maresh - Marsovsko kolo.
Iscrpljen od plesanja kola Valentino pada u dubok košmar. Sanja svoj povratak na rodni Brač, no i u snu nailazi na podsmijeh ali ustrajava. U snove mu dolazi i dosad nespominjana Sondra.
More u snu se nastavljaju... Sanja o susretu s bakom i kako joj donosi kolače s Marsa. No baka ih baca u smeće jer joj ne trebaju kolači već je očekivala od Valentina da joj donese novo zubalo.
Valentino se budi iz sna... Voda je izgleda osim halucinacija i bunila Valentinu donijela i proširenje svijesti i neslućene sposobnosti.
Osim toga, marsovska voda mu je na neki način i produžila život. I sada, gotovo 400 godina od polijetanja, Valentino je još živ i sprema se na svoj povratak 2046.
Iščitavši u potpunosti njegovu poslanicu, upitno je da li s radošću ili strepnjom trebamo iščekivati njegov povratak...
Napomena:
Prateći opisi isključivo moj pokušaj iščitavanja Bračkog dijalekta kojim se Valentino služi. Nemam izvorni uvid u Valentinova promišljanja, pa je stoga vrlo lako moguće da su moje interpretacije pogrešne. 2046 će sve biti jasno.