46P Wirtanen

Autor Mount Pleasant Observatory (Bojan), 11.10.2018. u 13:51:32 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mount Pleasant Observatory (Bojan)

Evo ga jos malo, prije punog Mjeseca... (Canon 400mm FD f/2.8 @ f/4, Canon 60D, ISO1600, 100% crop, 20x1min, darks, flat)
Blizi je, pa se brze krece (evidentan je pomak za 45 minuta koliko je trajalo slikavanje... interesantno, DSS je skuzio komet samo na 20 frame-ova, kojih je sve skupa bilo 45) i sjajniji.. ali je sjajniji i Mjesec, pa je slika ispala nista narocito.
Probat cu za tri tjedna iz Daylesford-a ili Snake Valley
amater

Danijel

O pa sasvim solidno se vidi! *da* *tu*

| Montaža: NEQ-6 PRO GoTo SkyScan | Teleskopi: SkyWatcher MAK 127 / 1500 | Celestron 11 SCT 280 / 2800 | Lunt LS35THa |
| Fotoaparati: EOS 450D i 650D | Astrokamere: Astrolumina QHY 5-II-c i ZWO ASI462MC planetary camera |
| Filtri: Baader AstroSolar i Baader UV/IR cut and Luminance | Dvogledi: Panorama 8 x 56 i TS 20 x 90 |
| Lokacija: φ = 45°49'11" N,  λ = 17°21'26" E,  h = 136 m. |
| ZVJEZDARNICA APOLLO | YOUTUBE | FLICKR |

Dag

Prodajem OFF AXIS guider velikog promjera koji ne vinjetira (ne zatamnjuje) rubove vašeg senzora.
Kamericu koju ćete koristiti za guiding, moguće je malo i pomicati pa tako i lakše pronaći adekvatnu zvijezdu za praćenje.
S obje strane ima iznutra navoj M 57.
Prizma se može spuštati ili dizati.
Dolazi s adapterom s M48 navojem, dosta tipičnim za razne adaptere za kamere.

Prodajem jer sam promijenio flattener pa mi više ne odgovara.

https://www.zvjezdarnica.com/astroforum/index.php?topic=2433.0

Sinoc iz Melb, igrao sam se sa stackiranjem u DSS.
Stack 39x25sec, Canon 400mm FD F2.8L @f/4, Canon 60D, ISO1600, DSS, DPP.

LP u Melbourne-u je uzasan, probam opet slijedeci weekend iz MtPleasant ili iz Dalesford-a.
.
(ova rupa u zvjezdanim trailsovima je nastala kad sam slikavao M77 i supernovu)
amater

Acheron

Jesi ga probao vizualno? Koliko je sjajan ako jesi?

Probao sam ali nisam uspio... tebao bi biti oko m5
amater

Probat cu opet veceras...
Dolje je jedan light, da vidis LP.
amater

Evo, probao sa dalekozorom, 7x50, jedva se nazire, dok sasvim lijepo vidim zvjezdano polje uokolo.
Iz MtPleasant bi se sigurno vidio.
amater

Od veceras...
amater

Beorn

*tu* Prekjučer smo ga i mi snimali. Doduše više WF. Tek trebam obraditi.
Ništa od repa na žalost.
Teleskopi: Takahashi TOA-130, Grond! - Celestron C11 XLT, Anglachel - Equinox 120ED APO, Lutonja - Meade 5000 80mm APO triplet
Dalekozor: Lunt LE 7X50 Magnesium
Montaže: Skywatcher EQ6-R Pro, Losmandy GM8
Kamere: Touptek ATR2600m, ATIK 383L+, Canon 6D, QHY5L-IIm, ZWO ASI290mc

Danijel

Eto, i ja ga snimam. Tojest, teleskopi rade sami, meni je bilo zima pa sam zbrisao u toplu sobu. Zvjezdarnica Apollo to zna sama odraditi. :-)

| Montaža: NEQ-6 PRO GoTo SkyScan | Teleskopi: SkyWatcher MAK 127 / 1500 | Celestron 11 SCT 280 / 2800 | Lunt LS35THa |
| Fotoaparati: EOS 450D i 650D | Astrokamere: Astrolumina QHY 5-II-c i ZWO ASI462MC planetary camera |
| Filtri: Baader AstroSolar i Baader UV/IR cut and Luminance | Dvogledi: Panorama 8 x 56 i TS 20 x 90 |
| Lokacija: φ = 45°49'11" N,  λ = 17°21'26" E,  h = 136 m. |
| ZVJEZDARNICA APOLLO | YOUTUBE | FLICKR |

AstroKate

Ja sam ga jučer uspjela ubicirati iz poprilično svjetlosno onečišćene Pule. Sat vremena mi je trebalo, al uspjela sam.  *pljesk*
Aut Caesar, aut nihil.

Celestron 120/1000

Vedro je bilo veceras pa sam izvukao opremu, i cekao mrak... a sa mrakom evo i oblaka  *bu*
Sutra probam opet iz Mt Pleasant, ako ne bu islo to bu onda to od ovog kometa za mene.
amater

Mladen

@ Bojan   *tu*

Uspio sam ga uloviti u rupama među oblacima, doduše samo sa stativa, ali eto, imam ga dokumentiranog.  :-)
Nisam se uopće trudio oko obrade, samo stak od 10-ak slika na 135mm i ISO 3200 pri 2,5s sa EOS 500D.
15.12.2018.

Vulisha

Oblacno kod mene stalno, nezz jel sinoć bilo ali nisam mogao sinoć bacit oko...   *hmm*

🡱 🡳