Svi u brda

Autor Zocky, 21.05.2018. u 22:50:25 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dag

Ipak Sljeme. Prijeti neka naoblaka na PG poslije ponoći.
Prodajem OFF AXIS guider velikog promjera koji ne vinjetira (ne zatamnjuje) rubove vašeg senzora.
Kamericu koju ćete koristiti za guiding, moguće je malo i pomicati pa tako i lakše pronaći adekvatnu zvijezdu za praćenje.
S obje strane ima iznutra navoj M 57.
Prizma se može spuštati ili dizati.
Dolazi s adapterom s M48 navojem, dosta tipičnim za razne adaptere za kamere.

Prodajem jer sam promijenio flattener pa mi više ne odgovara.

https://www.zvjezdarnica.com/astroforum/index.php?topic=2433.0

ruka

Jako fino nebo veceras u lici.

Filip Lolic

Kako bi moglo biti večeras? 

ruka

Za sada losije nego jucer ali bi se mogli rasplinuti ti oblacici kako noc padne.

Beorn

Bilo je super ova dva dana. Na Mazinu nas se skupilo 10tak.
Sinoć malo više vjetra i lošiji seeing od prekjučer, ali svejedno je bilo odlično.
Osim urlika iz prirode. Kao da su se svi jeleni iz Like odlučili pariti oko nas točno tu noć.  :-D
Teleskopi: Takahashi TOA-130, Grond! - Celestron C11 XLT, Anglachel - Equinox 120ED APO, Lutonja - Meade 5000 80mm APO triplet
Dalekozor: Lunt LE 7X50 Magnesium
Montaže: Skywatcher EQ6-R Pro, Losmandy GM8
Kamere: Touptek ATR2600m, ATIK 383L+, Canon 6D, QHY5L-IIm, ZWO ASI290mc

Acheron

Kao što reče Beorn, bilo je super. Prva noć vlažna, ok prozirnost i uvjeti. Druga noć topla, lagano vjetrovita i suha kao barut. Po mom sudu je bolja od prve noći.
I da, jeleni...

ruka

Bio sam nekidan na izvoru Une, došao sam tamo preko Srba a nazad sam išao vidjeti jel se cesta štogod popravila preko Mazina. Ja vozim punokrvni terenac 4x4 pa mu nije baš veselo po tom putu i nisam siguran da li postoji gora cesta kod nas te kategorizacije.
Da je nebo i 22 ne znam koji vrag bi me natjerao da odem tamo više ikad.

veljac

Citat: ruka  u 18.08.2021. u 09:13:44 sati
Bio sam nekidan na izvoru Une, došao sam tamo preko Srba a nazad sam išao vidjeti jel se cesta štogod popravila preko Mazina. Ja vozim punokrvni terenac 4x4 pa mu nije baš veselo po tom putu i nisam siguran da li postoji gora cesta kod nas te kategorizacije.

Je, cesta je u užasnom stanju. O tome kakav je nered u pitanju, govori i karta cesta zadarske županije gdje se vodi kao državna cesta 218, a uz cestu stoje oznake županijske ceste. Zaboravljeni kraj.
astrobin
T: Maksutov 127, SW ED 80, SW Quattro 150P
M: UMi 17R, AZ-EQ5, Nexstar SLT; Star Adventurer v1
K: Touptek imx571c, Touptek imx585m, ASI 533MC-Pro, Qhy8c,  ASI 174 mm mini, ASI120MC, Omegon 1200 m
F: Canon M10, 15-45 mm, Samyang 135mm f/2, nifty-fifty
+ nešto stakla

Acheron

Pa od Dobrosela do samog promatrališta nije baš tako loša kako su me plašili. Imam tu lokalno jednako loših ili gorih cesta.

Boski

Citat: ruka  u 18.08.2021. u 09:13:44 sati

To se ti samo ispričavaš što ne dođeš na druženje kad smo tamo, al ono jednom godišnje. Ne brini oprošteno ti je.
Teleskop: SW ED80 Apo
Montaže: HEQ5 Pro, SkyWatcher StarAdventurer
Dalekozori: Pentax 10x50 PCF WP II
Kamere: Qhy9c, Qhy5 II mono
Fotići, objektivi: Nikon D750; Nikon 18-55 mm, Samyang 14mm f/2.8, Samyang 16mm f/2.0, Samyang 135mm t/2.2, Nikon 35-105mm f/3.5-4.5, Yashica 50mm f/1.7, Tamron 70-200 mm f/2.8
https://www.astrobin.com/users/Boski/

ruka

Citat: Acheron  u 18.08.2021. u 20:03:47 sati
Pa od Dobrosela do samog promatrališta nije baš tako loša kako su me plašili. Imam tu lokalno jednako loših ili gorih cesta.

Do vrha jos i nekako a dalje nikako. Ali ja ionako nikad ne bi dolazio iz tog pravca.  Pardon, necu doci iz tog pravca.  A ni iz drugog  :-)

ruka

Citat: Boski  u 18.08.2021. u 20:36:18 sati
To se ti samo ispričavaš što ne dođeš na druženje kad smo tamo, al ono jednom godišnje. Ne brini oprošteno ti je.

Nosim cilicij unatoc oprostu

Acheron

Nek si ti nama rekao da nećeš doći i da nam lokacije ne valja, ne znam kak bi bez te informacije.

ruka

Nisam rekao za lokaciju da ne valja nego za cestu koja ne valja i ona ne valja koliko god da si ti bezobrazan.

Acheron

Kako za sad stvari stoje, bit će spontano okupljanje na Mazinu sljedeći vikend. Smještaj si treba svatko organizirati sam.
Ja čekam prognozu pa bih zapalio u četvrtak tamo pa se u subotu ili nedjelju vratio.

🡱 🡳