DOBRODOŠLI NA NOVI ASTROFORUMRegistrirajte se, uredite svoj profil, pogledajte što je novo ovdje i možete početi pisati. Brzoćete se snaći, forum je uređen poput starog Astroforuma pa se osjećajte kao kod kuće. Više o svemu...
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
A znam da je tema "zagorila" svejedno.... mislim da sa 40+ godina u amaterskoj astronomiji mogu reći nekoliko rijeći o zasičenju :) Je, imao sam ga, ne jednom, često sam "šetao" od jedne vrste opažanja ili snimanja do druge.Da utješim sve, moje prosječno vrijeme opažanja je oko sat vremena, obično odmah nakon sumraka. Ako je toplo, onda možda i malo duže. Kad mi se zaista ništa ne dela, ostavim skop na miru, legnem u stolac i buljim u nebo, brojim avione, satelite, meteore, ptice, što god... ponekad zgrabim i mali dvogled. I da, sam sam, neko je dobro rekao, dobro društo vrijedi jako puno.Dakle, da ne ken**** preveč, ukratko, kad mi se gleda, gledam, kad mi se snima, snimam, kad mi se ništ ne dela, delam baš to. I ne grizem se :) Znam da bu me opet primilo, kad-tad...I, većinu toga delam iz šupe pokraj kuće jer mi se ne putuje nikam :)Pozdrav svima,ŽAC