Potpuni uspjeh DM2

Po prvi puta od 1974. godine (Apollo-Soyuz misija), Amerikanci su se vratili iz svemira vlastitim brodom, slijećući u vodu.

Astronauti Doug Hurley i Bob Behnken. © Ljubaznošću: NASA / SpaceX
Članak
0Komentari
Broj otvaranja280

Danas, 02.08.2020. godine u 20:48 sati po našem vremenu (18:48 UTC), u područje Meksičkog zaljeva sletio je pilotirani svemirski brod Dragon s dvoje astronauta (Doug Hurley i Bob Behnken). Nakon dvomjesečne misije na ISS-u ovo je "gem, set, meč" za novo doba američke pilotirane astronautike.


Astronauti u novom Crew Dragon svemirskom brodu. © Ljubaznošću: NASA / SpaceX
Po prvi puta od 1974. godine (Apollo-Soyuz misija), Amerikanci su se vratili iz svemira vlastitim brodom, slijećući u vodu. Prema prvim podacima, čini se kako su sve sekvence misije odrađene uspješno. Prikupljeni podaci će se pomno analizirati kako bi se u budućnosti otklonile uočene poteškoće i nepravilnosti.


Spuštanje Dragona u Meksički zaljev.

Najvažnije od svega je da su astronauti dobro, oni će sa prihvatnog broda helikopterom poletjeti na kopno. Nakon medicinskih ispitivanja predstoje im naporni višetjedni treninzi kako bi svoja tijela vratili u stanje života na Zemlji (gravitacija). Pilotirani Dragon poletio je raketom Falcon 9 ka ISS, 30.05.2020. godine sa Floride, iz naših krajeva imali smo tada priliku vidjeti njihov let u svemir. Povratak je bio nevidljiv sa naših prostora.
x (x)
 

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!