Kreće nova emisija - Svemirsko doba

Od srijede 06.02.2019. godine, na prvom programu Hrvatskoga radija, u okviru emisije Divni novi svijet (u 13:30 sati), kreće serijal Svemirsko doba.

Starman u Tesli. © Ljubaznošću: SpaceX
Članak
0Komentari
Broj otvaranja1169

Urednica Divnog novog svijeta je Nives Nedved, a voditelj Svemirskog doba je Ogren Variola. To je polusatna emisija u kojoj ćemo pričati o astronautici i svemu što su nam svemirska istraživanja donijela. Svemirsko doba moći ćete slušati svake prve srijede u mjesecu (osim ako ne uleti nekakav sabor ili nešto bez čega se ne može, pa se u tom slučaju emisija prebacuje na iduću srijedu).


Tesla i Starman u njoj. © Ljubaznošću: SpaceX
Od srijede 06.02.2019. godine, na prvom programu Hrvatskoga radija, u okviru emisije Divni novi svijet (u 13:30 sati) kreće serijal Svemirsko doba. U prvoj, uvodnoj, emisiji biti će obrađen period od nastanka raketa pa do prvog satelita. Dalje ćemo nastaviti kronološki s povijesti astronautike, s time da će na kraju svake emisije biti kratki osvrt na trenutne aktualnosti. Emisije ne idu uživo (što ima i prednosti i nedostataka), a kako se serijal bude razvijao pokušat ćemo dovesti i one specijaliste koji mogu duboko ući u pojedine detalje nekih misija ili problema vezanih uz misije ili su možda i sudjelovali u nekima misijama ili imali direktne koristi od satelitskih istraživanja.

Lansiranje Falcon Heavy rakete. © Ljubaznošću: SpaceX
Kako naziv emisije govori, pozabaviti ćemo se svime što nam je svemirska era pružila, a prema interesu publike vidjet ćemo treba li možda skratiti povijesni dio. Za početak on je neizostavan, jer utrke su uvijek zabavne i privlače pažnju, a utrka u osvajanju svemira bila je itekako zanimljiva i vjerojatno će biti privlačna i onima koji ne vole povijest. Poslušajte i ocijenite.

Ogren Variola koautor je elektroničke knjige Kratka kronologija svemirskih letova koju možete slobodno skinuti na svoja računala i upoznati se s veličanstvenim svijetom astronautike i saznati što je do danas lansirano u svemir, kakvim raketama i koje sve letjelice lete unutar Sunčeva sustava, ali i o onima koje su otišle u međuzvjezdani prostor.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!