Studenti FET-a osmislili projekt

Fakultet za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković" Pula, osmislilo je zanimljiv aeronautičko-astronautički projekt pod nazivom "Story in space".

Studenti u zanimljivom svemirskom programu
Članak
0Komentari
Broj otvaranja1267

Jedanaestero studenata pete godine smjera Turizam i razvoj, na kolegiju Selektivni turizam Fakulteta za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković", Pula, kojeg vodi dr.sc. Aljoša Vitasović, uz pomoć gostujućeg predavača Marina Tumpića, voditelja Istarskog svemirskog programa, osmislilo je zanimljiv aeronautičko-astronautički projekt pod nazivom "Story in space". Vaše priče prvi puta u (bliskom) svemiru je prvi i jedini takav projekt na svijetu načinjen u suradnji FET-a i Istarskog svemirskog programa-Prvog hrvatskog svemirskog programa (ISP-PHSP). Projekt "Story in space" međunarodnog je karaktera, namijenjen svim uzrastima, a posebice mlađoj populaciji.


Studenti FET-a osmišljavaju projekt "Story in space".
Cilj mu je upoznati nas sa svemirom i svemirskim istraživanjima u kojem na jednostavan i zanimljiv način svatko može sudjelovati. Javnost će se putem web stranica, medija i društvenih mreža informirati o predstojećem lansiranju bespilotne letjelice HISTRION 109 u bliski svemir tijekom ljeta ove godine. Na posebnom mikročipu u letjelici će se između ostalog nalaziti i imena i prezimena, fotografije, video-isječci i priče svih sudionika koji će iste putem web sučelja (aplikacije) moći upisati u bazu podataka, a koja će se pred lansiranje "prepisati" na mikročip i kao digitalni zapis poletjeti ka nebeskim visinama.

U svega par klikova mišem, javnost i mediji će tako na interaktivan način saznati osnovne informacije o astronautici i astronomiji, misiji HISTRION-a 109, ISP-PHSP te prenijeti informaciju o našim nastojanjima diljem svijeta. FET-ovi studenti na taj način poručuju kako učenje može biti zabavno i zanimljivo te kako svemir nije samo za "velike i moćne" već da on pripada svima nama. Ovaj je projekt još jedan od rezultata suradnje FET-a i AUV u oblikovanju inovacije turističke ponude ne samo Istarske županije već i Republike Hrvatske što potvrđuje orijentaciju FET-a prema inovativnom pristupu u implementaciji teorijskih znanja u realnom gospodarskom okružju. "Story in space" potekao je od inicijalnog projekta "Moje ime u svemiru" kojeg je početkom aktualne školske godine pokrenulo nekoliko osnovnih i srednjih škola u Istarskoj županiji u suradnji sa Vidulinima.

"Story in space" je projekt FET-ovih studenata.
Na ovaj način demonstrirana je vertikalna kompatibilnost i kontinuitet našeg odgojno obrazovnog sustava. Operativni start projekta "Story in space", kao gotovog proizvoda dostupnog cijelom svijetu putem interneta, dogovoren je za 12. travnja, na dan obilježavanja Gagarinova leta u svemir. Lea Bratović, Tena Tadijanović, Lea Štimac, Anja Pintar, Arijana Štambuk, Kristina Farena, Vedrana Gordić, Monika Bojko, Iva Zvonar, Sanda Poropat i Loris Pilar, studenti pete godine smjera Turizam i razvoj, čine tim "FET-ovih jedanaest" zaslužnih za realizaciju ovog projekta.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!