Svemirski program - kako dalje?

Usprkos jasno postavljenim zadacima i cilju Istarskog svemirskog programa te stručnim i odgovornim članovima odnosno suradnicima istog, proteklih je mjeseci iz financijskih razloga došlo do stišavanja aktivnosti.

Članak
0Komentari
Broj otvaranja1560

Takvo stanje procijenjeno je kao neodrživo. Internim razgovorima i snagama odlučeno je da se tijekom jeseni pokrene novi ciklus aktivnosti ali i svojevrsna reorganizacija ljudstva i projekata. U tom smislu, proteklog je tjedna u Vidulinima održan dvodnevni sastanak osnivača međunarodnog tima SYNERGY MOON Nebojše Stanojevića i voditelja AUV Marina Tumpića.


Nebojša Stanojević (Human Synergy Project).
SYNERGY MOON pokušati će iznaći financijska sredstva kako bi se osigurao nastavak rada na projektima atmosferskih sondi, pikosatelita te tehničkih demonstratora (sustav lander-rover) za potrebe Google Lunar X Prize međunarodnog natjecanja.

Marino Tumpić i Nebojša Stanojević
Konkretne rezultate ovih razgovora očekujemo tijekom studenog ove godine. Istovremeno, naš partner iz SAD, Interorbital Systems čijom bi raketom lansirali prvi hrvatski satelit, intenzivno radi na razvoju raketa tipa Neptune. Prema prvobitnom planu, te su rakete već trebale odraditi svoje prve letove no zbog promjene u konstrukciji raketnih motora došlo je do kašnjenja cijelog programa Neptune.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!