Google objavio možda najznačajniju novost na putu ka Mjesecu

Nova krila i za Viduline u sklopu Synergy Moon Teama.

Članak
0Komentari
Broj otvaranja4119

Nakon devet godina postojanja Googleova natjecanja Google Lunar Xprize, od početnih 33 tima iz cijelog svijeta, do prosinca ove godine zbog nemogućnosti ispunjavanja zahtjeva natjecanja otpalo je njih 29. U utrci su ostali samo Synergy Moon Team (Astronomska udruga Vidulini i partneri iz svijeta) te po jedan tim iz SAD (Moon Express), Izraela (SpaceIL) te u zadnjem trenutku među veliku trojku upao je uz pomoć države i tim iz Indije (Team Indus).

Priča o "malim ljudima" koji svojim nastojanjima da na Mjesec pošalju lander i rover, završila se za sve osim spomenuta četiri tima. No sudbina ali i planovi naših ljudi nisu tako htjeli!


Google Lunar Xprize objavio spajanje timova.
I dok je cijeli svijet iščekivao proslavu Badnjaka, Google je objavio možda najvažniju i najzanimljiviju, a svakako potpuno neočekivanu vijest. Nebojša Stanojević i Kevin E. Myrick dostavili su Google-u valjane ugovore o spajanju timova koji nisu uspjeli osigurati raketu za put na Mjesec. Nije preostalo ništa osim da Google (GLXP) i službeno objavi kako su Omega Envoy, Team SpaceMeta, Team Stellar i Independence-X od sada partneri Synergy Moon Teamu u utrci ka Mjesecu.

Ove ekipe iz cijelog svijeta nastaviti će raditi na poslovima u kojima su se iskazali kao najbolji, a sve zajedno pridonijeti će nesumnjivom uspjehu Synergy Moon Teama. Priča o gotovo nevjerojatnoj utrci na Mjesec nastavlja se uz novi zamah koji će zasigurno pomoći i članovima/suradnicima Astronomske udruge Vidulini.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!