Istarski svemirski program

Četvrtak, 23. prosinca 2010. u 08:33 sati

Nakon prošlomjesečnog medijskog predstavljanja Istarskog ulaska u Google Xprize, međunarodnu utrku na Mjesec, ekipa iz Astronomske udruge Vidulini sa svojim članovima i suradnicima ubrzano radi na pripremi tehničke konferencije ovog projekta. Vrijeme održavanja ove konferencije zakazano je za početak veljače naredne godine. Na radnom dijelu dvodnevne konferencije sudjelovati će svi članovi tkz. A-tima, a za one koji ne budu mogli fizički prisustvovati biti će osigurana video veza.


"Mock up" model landera tipa Veli Jože

U međuvremenu radi se na izradi novog modela prototipa Mjesečeva rovera koji će poslužiti kao osnova za daljnji rad na projektu. Astronomska udruga Vidulini uključena je u međunarodni projekt SYNERGY MOON (dvjestotinjak znanstvenika, inženjera, entuzijasta iz 18 zemalja svijeta). Pozivamo sve zainteresirane koji svojim radom žele uzeti učešće u projektu da nam se jave putem kontakt-obrasca na web stranicama Istarskog svemirskog programa.


Rover Histrohod za vrijeme jednog od ispitivanja

Astronomska udruga Vidulini pokrenula je vlastiti svemirski program 01. svibnja 2009. godine, a osim radova na Mjesečevom roveru tu su još i projekti stratosferskih sondi te malog satelita u Zemljinoj orbiti. Medijski pokrovitelj Istarskog svemirskog programa te skorašnje konferencije RegionalExpress redovno će donositi nove informacije o aktualnim događanjima.