Sto dana astronomije!

Za ne povjerovati, malo po malo i u Daruvaru, najljepšem malom gradu, nakupilo se čitavih sto dana astronomije, sto dana znanosti, druženja, predavanja i znanja!

100 dana astronomije
Članak
0Komentari
Broj otvaranja648

A kao da je jučer bilo. Svake godine po deset dana astronomije i Daruvarom su prodefilirali mnogi poznati i cijenjeni znanstvenici, astronomi koje smo prije toga viđali samo na televiziji ili, oni malo sretniji, koji su imali tu čast da se s njima druže na fakultetima u Zagrebu, pa i širom svijeta.

I ne samo naši hrvatski nego i iz susjednih nam zemalja, dolazili su u Daruvar i nesebično širokoj i znatiželjnoj publici željnoj znanja, otkrivali tajne prirode, svemira i svijeta oko nas. I to na vrlo zanimljivi način pa nije bila rijetkost da su mjesta bila popunjena do zadnjega, a publika je bila od sedam pa do sto i sedam godina, kako se to popularno kaže.

Plakat ovogodišnjih 10 dana astronomije
Ove godine zaokružit će se punih sto dana astronomije u Daruvaru. Brojka je to koja ostavlja bez daha, a sve zahvaljujući daruvarskim astronomima koji svake godine iznova organiziraju ovu tradicionalnu manifestaciju, ne štedeći se, kako bi svojim sugrađanima i njihovim gostima pružili pravu znanstvenu poslasticu utaživanja gladi za znanjem. Ništa drugačije neće biti niti ove godine.

Probrani predavači pohodit će i ovogodišnje dane astronomije, družiti se s ljudima i prenositi im najnovija znanja i iskustva iz svijeta znanosti, astronomije, astronautike, fizike, ne ustručavajući se otvoriti najskrivenija pitanja o tajnama svemira kojega smo i mi sastavni dio. I zato, svakako dođite na ovu jubilarnu desetu godinu 10 dana astronomije u Daruvaru! Bit ćete i više nego dobrodošli. A evo i što nas tamo očekuje u ovogodišnjih zadnjih deset od sto dana astronomije.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!