Godina 2018. je godina Marsa

Mars i Mjesec će nam tijekom 2018. godine prirediti pravi spektakl na nebu, Mars će biti najbliže Zemlji još od 2003. godine, a pomračeni Mjesec će mu istovremeno praviti društvo!

Planet Mars još će dugo biti predmet znatiželje znanstvenika. © Ljubaznošću: ESA
Članak
0Komentari
Broj otvaranja11101

Čitate horoskope i vjerujete u raznorazna poravnanja planeta, izlaske i ulaske Mjeseca u "kuće i stanove", putovanje Sunca znakovima zodijaka koje nema "dvije čiste" sa stvarnim stanjem nebeske mehanike onda zasigurno vjerujete i da je Mars ratnički planet. Bilo kako vam drago ova godina definitivno će biti godina Marsa. Crveni planet već sad je vidljiv rano ujutro, sat vremena prije izlaska Sunca. Pred kraj zime Mars će sudjelovati u veličanstvenoj jutarnjoj "paradi" planeta.


Raspored planeta 7 i 8. ožujka 2018. godine.
Na Dan žena, osmog ožujka, prije izlaska Sunca, nad jugoistočnim horizontom naći će se prividno "poravnati" u liniji ekliptike iznad horizonta redom; Pluton, Saturn, Mars, Mjesec i Jupiter. Pripadate li onima koji se oslanjaju na "astrološke ekspertize" čini se kako u ovom slučaju nema nikakvog razloga da ovu lijepu nebesku predstavu ne prihvatite kao "dokaz" kako će žene ove godine biti ratoborne i tražiti što im pripada. (Iskreno, koliko su puta zaslužile lijepe stvari, a mi iz muškog svijeta im to nismo priuštili?!).

No dobro, uspijemo li preživjeti takav ovogodišnji Dan žena slijedeća prigoda za pravu globalnu astrološku histeriju nastupa u noći sa 27. na 28 srpnja 2018. godine. Tada će se dogoditi potpuna pomrčina Mjeseca, gotovo u cijelosti vidljiva iz naših krajeva. No to nije sve! Iste noći Mars će nešto niže pomračenog Mjeseca biti u najsjajnijem ovogodišnjem izdanju. Ne samo da će te noći biti najsjajniji, već će se nalaziti i najbliže Zemlji.

Mars će 27./28. srpnja 2018. godine biti najbliže Zemlji, istovremeno s pomrčinom Mjeseca.
Dijeliti će nas svega 56 milijuna kilometara, što je najmanja udaljenost ova dva planeta još od 2003. godine, te će biti vidljiv tijekom cijele noći na našem nebu. Pomračeni "super Mjesec", najveći i najbliži "super Mars", tko zna, možda da na vrijeme rezervirate i odradite godišnji odmor. Nema šanse da nam raznorazni astrolozi i proroci ne najave bar nekoliko "smakova svijeta" s Marsom i Mjesecom u glavnoj ulozi tijekom ove godine. Eh da, to nije sve za ovu godinu, ali o ostatku priče narednom prigodom. Poslije bar jednog ili dva smaka svijeta…

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!