Počinje zima

Danas je prvi dan zime. Iskoristimo zimu da pročitamo knjige koje godinama skupljaju prašinu.

Članak
0Komentari
Broj otvaranja1693

Danas, ponedjeljak 21.12.2020. godine, u 11:02 sati završava jesen i počinje zima. Zima će trajati 88 dana, 23 sata i 35 minuta i trajati sve do 20.3.2021. godine u 10:37 sati kada će početi proljeće. Biti će ovo za nas na Zemlji neka drugačija zima naspram prethodnih. U samo godinu dana naši su se životi umnogome promijenili. Svijet kakav smo poznavali prošlog "najkraćeg dana a najduže noći u godini" - nestao je. Dani će ubrzo postajati sve duži, noći sve kraće.


Pomalo će stići i prve nježne pastelne boje proljeća no do tada čeka nas zahtjevan put preko mraza, leda, snijega, virusa... Htjeli-ne htjeli, većina nas će ove zime imati više vremena na raspolaganju. Vrijeme je jedina realna valuta s punim pokrićem. Iskoristimo zimu da pročitamo knjige koje godinama skupljaju prašinu. Osigurajmo si time dovoljnu dozu intelektualnog imuniteta kako nas "sloboda informacija" na internetu ne bi odvukla u ništavilo.

Negdje do proljeća naša će vrsta dobrano biti procijepljena i spremna za nove krugove planeta oko Sunca. Iskoristite i svaki sunčani dan, osim knjiga i sunca malo nam toga daje snage da izdržimo i uživamo u zimskim radostima. Zima, ovisno o godini i nebeskoj mehanici može započeti 20., 21., 22. ili 23. prosinca. Uobičajeni su datumi 21. i 22. Tek godine 2080. zima će započeti 20. prosinca, a zadnji puta je započela 23. prosinca daleke 1903. godine.
x (x)
 

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!