Večeras počinje proljeće

Proljeće poranilo nakon blage zime. Tko zna, možda je to znak da će se i proljeće nastaviti u blagosti klimatskih prilika kakve smo ove godine imali prigode doživjeti zimi.

Klima se mijenja, a s njom i karakteristike godišnjih doba...
Članak
0Komentari
Broj otvaranja589

Danas 20. ožujka 2019. godine (ili još bolje reći večeras) u 22:58 sati po našem vremenu, završava zima i počinje proljeće koje će potrajati devedeset i tri dana, sve do 21. lipnja kada će u 17:54 sati titulu aktualnog godišnjeg doba prepustiti ljetu. Sunce je danas izašlo u 06:09 sati, a zašlo u 18:17 sati (podaci za lokalitet Vidulini, drugdje u Hrvatskoj neznatno se razlikuju).


Ilustracija: Marino Tumpić
Tijekom prve proljetne noći naš prirodni satelit Mjesec biti će cijelo vrijeme vidljiv, potpuno obasjane strane okrenute prema Zemlji, osvijetljene zrakama svjetla sa Sunca. Dakle, prve proljetne noći očekuje nas i pun Mjesec na nebu. Tko zna, možda je to znak da će se i proljeće nastaviti u blagosti klimatskih prilika kakve smo ove godine imali prigode doživjeti zimi. Ulazimo u toplo razdoblje godine, dani će postajati duži od noći, baš zrcalno naspram stanovnika južne polutke koji sada ulaze u jesen.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!