Dođite na "cLARKe 2006"

Petak, 26. svibnja 2006. u 16:52 sati

Ovogodišnji "cLARKe" događa se u Kanfanaru u prvoj polovici srpnja i to u dva odvojena termina.

Prvi termin od 04. do 08. srpnja namijenjen je polaznicima uzrasta od 6 do 12 godina, a drugi termin od 11. do 15. srpnja polaznicima uzrasta od 13 do 19 godina.

Radi se o tradicionalnom edukacijskom programu, prirodoslovno-tehničkim radionicama koje su namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, specifičnih interesa i sklonosti prema znanosti i tehnici.
Program "cLARKe" organizira i provodi Astronomska udruga Vidulini u suradnji s O.Š. Petra Studenca iz Kanfanara.

Rad na "cLARKe 2006" odvijat će se kroz desetak pojedinačnih radionica prilagođenih uzrastu i predznanju polaznika.
Kroz ozbiljan i istovremeno ležeran pristup oblikovanju, obradi, rješenju i predstavljanju problematike iz ponuđenih radionica, polaznici stječu osnove uvođenja u znanost.

Za vrijeme održavanja "cLARKe 2006" polaznici će na raspolaganju imati dvadesetak mentora i predavača, kao i neophodnu opremu i instrumente, literaturu i dr., uz osiguran cjelodnevni smještaj, prehranu (tri obroka dnevno) i noćenje.

Broj polaznika zbog smještajnih i organizacijskih mogućnosti limitiran je na najviše dvadeset polaznika u prvoj grupi (mlađi uzrast) i dvadeset polaznika u drugoj grupi (stariji uzrast).


Slike s ranijih radionica pokazuju da je bilo poučno...

Želiš li sudjelovati na "cLARKe 2006" potrebno je ispuniti Prijavni list, te ga poslati poštom na našu adresu;

Astronomska udruga Vidulini, Dvigradska 3, Kanfanar 52352

Molimo da prije ispunjavanja Prijavnog lista proučite materijale na siteu, a napose da zajedno s roditeljima pročitate Pismo roditelju!
Sudjelovanje na "cLARKe 2006" moraju odobriti roditelji!
Prijave se zaprimaju do 06. lipnja 2006. (posljednji važeći datum je poštanski žig od 06. lipnja)!

Kotizacija za sudjelovanje na "cLARKe 2006" iznosi 450 kn, i ona pokriva tek dio troškova boravka i rada polaznika na radionici, preostala financijska sredstva osigurati ćemo donacijama i sponzorstvima.


...zanimljivo i zabavno

Najkasnije do 12. lipnja 2006, poštom će Vam na kućnu adresu biti poslana informacija (Pozivnica) jeste li primljeni na "cLARKe 2006" (tada ćete dobiti i uplatnicu za kotizaciju).

Namjena i cilj programa "cLARKe" je edukacija mladih na području znanosti i tehnologije, uvođenje u znanost i znanstveni način razmišljanja, primjena znanstvenih metoda i postupaka u praktičnom radu, realizacija izabranog projekta te predstavljanje i publiciranje odrađenog posla, kao i nastavak rada/suradnju na nekom od projekata u Astronomskoj udruzi Vidulini.

Za sve dodatne informacije obratite se voditelju programa "cLARKe 2006";

Marino Tumpić
e-mail:
marino@lightpollution.org
gsm: 098 255 096