Astronauti tijekom noći sletjeli na ledenu snježnu stepu Kazahstana

Tijekom jutarnje noći, ruski svemirski brod Soyuz TMA-05M s troje astronauta uspješno je prizemljio na hladno i snijegom prekriveno tlo Kazahstanske stepe.

Izvlačenje astronauta iz kapsule Soyuza. © Ljubaznošću: NASA / Bill Ingalls
Članak
0Komentari
Broj otvaranja2275

Tijekom jutarnje noći, ruski svemirski brod Soyuz TMA-05M s troje astronauta uspješno je prizemljio na hladno i snijegom prekriveno tlo Kazahstanske stepe pokraj Arkalyka, gdje se i inače nalazi pristanišna zona za slijetanje Soyuza. Sunitu Williams, Akihika Hoshide i Yurija Malenchenko ubrzo po slijetanju locirale su i prihvatile spasilačke ekipe koje su im pružile uobičajenu medicinsku skrb i dobrodošlicu uz svježe jabuke (običaj prilikom slijetanja astronauta u Rusiji je da im se da friško ubrana jabuka). Svi troje proveli su više od četiri mjeseca na Međunarodnoj svemirskoj postaji kao posada Ekspedicije 33.


Ekipe za prihvat astronauta na terenu, izvlače posadu Soyuza. © Ljubaznošću: NASA / Bill Ingalls

Astronautkinja Sunita Williams nasmiješeno je dočekala ekipu za prihvat. © Ljubaznošću: Roscosmos
Donosimo zanimljivu fotografiju snimljenu iz spasilačkog helikoptera u trenutku dok zemaljske spasilačke ekipe izvlače astronaute iz kabine svemirskog broda. Noćno slijetanje na snijeg nije baš uobičajeno no u svakom slučaju jako lijepo izgleda iz topline doma.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!