Božić je AD 2018.

Prema kod nas općeprihvaćenom kronološkom računanju vremena, sada je godina 2018., dvadeset i peti je dan posljednjeg mjeseca u godini.

Svemirska božićna jelka. © Ljubaznošću: A Space Odditree - Created by Matthew Attard
Članak
0Komentari
Broj otvaranja535

Jedinke homo sapiensa koje pasivno ili aktivno žive u uvjerenju postavljenim od Rimokatoličke crkve danas, 25. prosinca, slave Božić. Poseban blagdan koji obilježava rođenje Isusa, spasitelja svijeta. Za vjernike je rođenje Spasitelja svake godine nanovo dan kada se u srcima i domovima (pokušava) ostvariti "mir u duši". Potrošačka civilizacija obilato koristi svaku prigodu da od vjernika, ali i onih koji to nisu, uzme čim više novčanica ili njihovih elektroničkih zapisa samo kako bismo se iskreno ili lažno osjećali dobro i smireno.


Drvo znanja. © Ljubaznošću: Brightside, © blogspot, © pinterest
Neovisno o našem stavu prema religiji, Božić bi u svojoj naravi trebao biti dan kada s osmjehom na licu i simpatijama prema bližnjima gledamo na ono što je bilo i ono što nam dolazi. Bilo bi dobro kada bi svaki dan bio takav božićni dan, jer svaki je jedinstven baš poput nas samih. Što li bi nam nedostajalo kada bi naš plavi planet bio bez primitivizma, siromaštva, ratova, strahova... Baš ništa! Stoga, svako vam dobro i pokušajmo biti jedinke homo sapiensa koje nisu opterećene različitostima i negativom, pokušajmo makar taj jedan dan u godini biti Ljudi. Mi vam želimo čim više takvih dana u godini. Sretan Božić!

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!