Hrvatska amaterska astronomija u VDS Journal für Astronomie

Ovaj je članak vrlo velika promidžba za amatersku astronomiju u Hrvatskoj i promocija Hrvatske kao destinacije za astronome amatere.

Naslovnica časopisa.
Članak
0Komentari
Broj otvaranja1731

U zadnjem broju njemačkog astronomskog magazina VDS Journal für Astronomie (1/2017. Nr. 60) u dijelu posvećenom međunarodnoj amaterskoj astronomiji, izašao je veliki članak o amaterskoj astronomiji u Hrvatskoj. Članak potpisuje tajnik Hrvatskog astronomskog saveza Dorian Božičević.

Članak donosi informacije o povijesnim zvjezdarnicama u Puli, Malom Lošinju i pustinji Blaca na Braču, Astronomskom društvu "Leo Brenner" - Mali Lošinj, Astronomskom društvu Višnjan, Astronomskom društvu Istra - Pula, Akademskom astronomskom društvu Rijeka, zvjezdarnicama u Puli, Višnjanu, Tićanu i Zagrebu te o Astronomskom centru u Rijeci (zvjezdarnica i digitalni planetarij) i planetariju Tehničkog muzeja u Zagrebu.


Njemački časopis VDS Journal für Astronomie donio je priču o astronomiji u Hrvatskoj.
Osim navedenog u članku se navode svi važniji astronomski susreti na području Hrvatske od Susreta astronomskih društava Hrvatske, Messerovog maratona, Astrofesta, Petrova Gora Starpartyja pa sve do 10 dana astronomije u Daruvaru. U članku su istaknuta i mjesta tamnog neba gdje se u prvom redu ističe otok Lastovo, a potom i otok Lošinj dok se na kraju članka donosi popis astronomskih društava udruženih u Hrvatski astronomski savez s popisom internetskih stranica udruga.

Moramo istaknuti da je ovaj članak vrlo velika promidžba za amatersku astronomiju u Hrvatskoj i promocija Hrvatske kao destinacije za astronome amatere i sve ljubitelje zvjezdanog neba.
Članak je u privitku.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!