Hrvatski astronomski savez napokon u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture

Hrvatski astronomski savez, nakon tri godine od svojega osnutka, primljen je u pridruženo članstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Hrvatska zajednica tehničke kulture
Članak
0Komentari
Broj otvaranja2816

Na redovitoj godišnjoj Skupštini Hrvatske zajednice tehničke kulture održanoj u petak 22. ožujka 2013. godine u Zagrebu, Hrvatski astronomski savez je primljen u pridruženo članstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture te je donesena odluka da će se za djelatnost Saveza za 2013. godinu izdvojiti inicijalna sredstva za rad do primanja u punopravno članstvo 2014. godine i redovite prijave programa za javne potrebe u tehničkoj kulturi za 2014. godinu.


Hrvatski astronomski savez
Naime, Hrvatski astronomski savez je početkom godine ponovio zahtjev za primanje u punopravno članstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture, ali radi već donesenih odluka o programu rada i financijskog plana Zajednice te već utvrđenog dnevnog reda Skupštine nije bilo moguće uvrstiti u raspravu pitanje punopravnog članstva Saveza u Zajednici pa je na prijedlog predsjednika Zajednice dr. sc. Ante Markotića, Skupština izglasala primanje u pridruženo članstvo i inicijalno financiranje za 2013. godinu kako bi Savez mogao raditi do redovite pripreme programa i financijskog plana za 2014. godinu i redovite Skupštine 2014. godine. Prije same Skupštine ovakvo je prijelazno rješenje dogovoreno na sastanku predsjednika i glavne tajnice HZTK dr. sc. Ante Markotića i Zdenke Terek sa tajnikom HAS-a Dorianom Božičevićem, mag. teol.

Tematski povezani članci
Osnovan Hrvatski astronomski savez!
Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!