Erotika u smiraj dana

Mjesec i Venera u senzualnom flertu na zvjezdanom nebu. Ovog puta svjedočiti ćemo jako bliskom susretu (konjunkciji) Mjeseca i Venere nad jugozapadnim horizontom.

Konjunkcija Mjeseca i Venere. © Ljubaznošću: Marino Tumpić
Članak
0Komentari
Broj otvaranja1047

Bliski susreti Mjeseca s nekim od planeta na nebu, posebice s onim sjajnijim, redovno zaokupljaju pažnju slučajnih ili namjernih svjedoka takvih događanja. Ovog puta svjedočiti ćemo jako bliskom susretu (konjunkciji) Mjeseca i Venere nad jugozapadnim horizontom (29.XII 2019. godine). Dva najsjajnija objekta vidljiva na našem noćnom nebu nalazila su se večeras unutar zviježđa Jarca (lat. Capricornus) i dok nas od Mjeseca dijele stotine tisuća kilometara, do Venere nas dijele deseci i deseci milijuna kilometara.


Konjunkcija Mjeseca i Venere, 29.12.2019. godine.
Sat vremena nakon zalaska Sunca bili su jedan iznad, odnosno ispod drugoga, kao da Venera samo što nije sjela Mjesecu u krilo. Ovaj erotični flert postajao je sve blještaviji ka spuštanju noći. Onaj najpikantniji dio, kada se ovo dvoje gotovo obljubilo, nismo vidjeli. Poput pravih ljubavnika nestali su ispod linije horizonta i nastavili svoje očijukanje negdje na drugoj strani svijeta.

Konjunkcija Mjeseca i Venere nad Jadranom, 28.12.2019. godine. © Ljubaznošću: Marino Tumpić
A što s nama na Zemlji? Nama preostaje da budemo voajeri, gledajmo i uživajmo u predstavi na velikom ekranu, prozoru u svemir.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!