Pejzažna astrofotografija mobitelom

Venera i Jupiter u suton s vizurama Pule. Osim potreba telefoniranja i internetiranja mobiteli su se dokazali i na području astrofotografije.

Venera u suton. © Ljubaznošću: Marono Tumpić
Članak
0Komentari
Broj otvaranja516

Moj Sony Xperia T3 nakon tri godine korektnog druženja nedavno je objavio fatalnu pogrešku čitanja SIM kartice. Popravak je bio neisplativ a i došlo je vrijeme za suvremenijeg nasljednika. Nakon kraćeg pretraživanja izbor je pao na Nokia 6.1 robusnog metalnog kućišta, pomalo nalik rusko-skandinavskoj školi predimenzionirane mehanike.

Osim potreba telefoniranja i internetiranja mobiteli su se dokazali i na području astrofotografije, ponajviše u pejzažnoj astrofotografiji. Test je pao srijedu 05.09.2018. navečer na ACI marini u Puli.

Pulske vizure. © Ljubaznošću: Marino Tumpić
Suton s morem, brodovima, (propalim) brodogradilištem Uljanik te Venerom i Jupiterom u koloritnom kadru s na pola iskorištenim "poluidiot" postavkama pokazuje kako će Nokia 6.1 moći odrađivati takve zadatke bez problema. U narednim danima, tjednima, mjesecima biti će još fotografija s tehnikalijama. Sam mobitel čini se kao kvalitetni stroj u nižem cjenovnom rangu te izgleda iznimno dobro, a tako i radi. Po recenzijama i testovima isti je "best buy" za mobitele do cca 300 eura.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!