Prvi pulski odred astronauta

Za vrijeme 19. Dječjeg karnevala, u Areni promoviran i prvi pulski odred astronauta…

Mali astronauti.
Članak
0Komentari
Broj otvaranja1140

Prekjučer, 06. veljače 2018. godine, u organizaciji "Društva Naša djeca" u Puli je održan 19. Dječji karneval s preko 1500 najmlađih, maskiranih (maškaranih) nada naše budućnosti predškolskog i školskog uzrasta. Pored prekrasnih tematskih maškaranih skupina bilo je i onih svemirske tematike. Planete Sunčeva sustava glumilo je pedesetak "planeta i planetica" Dječjeg vrtića Pingvin, svemir je oponašalo dvadeset i petero mališana OŠ Kaštenjer, a nas je posebno impresionirala skupina dvadeset i dvoje mališana Dječjeg vrtića Cvrčak.

Zahvaljujući njima Pulom je prodefilirao "prvi pulski odred astronauta". Specijalne kacige, aluminijske cipele, bijela odijela, sustavi za održanje života na leđima, raznoliki uređaji na skafanderima i u rukama mališana, američko-ruske oznake pripadnosti i znatiželjne okice ispod vizira, prava su slika i prilika budućnosti kojoj moramo težiti.


Mali pulski astronauti.
Uostalom, kada djeca prvog pulskog odreda astronauta stasaju i postanu odrasli ljudi, svi će biti upućeni tehnologijama budućnosti koje danas ne postoje. Bar neki od njih raditi će na poslovima direktno vezanim uz svemirske tehnologije, a možda netko od njih postane i pravi istarski astronaut. Glavna predstava svih sudionika imala je svoj krešendo na pozornici Arene, a sam Karneval je održan pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arheološkog muzeja Istra.

U isto vrijeme ali desetak tisuća kilometara zapadnije, na Floridi, skupina odrasle djece SpaceX-a, s istim žarom u očima poput naših mališana, vršila je posljednje pripreme za lansiranje najjače rakete danas na planetu. Djeca su naše najvrjednije bogatstvo i najjači ulog u budućnost!

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!