No, smisao je isti. Nema detektirane kauzalnosti kod BB.
Nego što? Ja sam tebe potpuno izgubio.
BB je nastao sam od sebe, djevičanski, a?
Lom simetrije? Sam od sebe? Neuzrokovan ničime? Ha, paradoksa nema

moš' mislit'.
Imaš početne uvjete. Onda kreće događaj. Sve dalje se odvija početni uvjeti -> neka korelacija (fizikalni zakoni) -> novi događaj -> korelacija -> događaj -> itd...
Ako Big Bang nije imao početne uvjete, nego je "lom simetrije" nastao inherentno, unutar tog događaja, onda imaš beskonačni niz potpuno istih Big Bangova (ako su različiti nema kauzalnosti). Što je naravno puno prihvatljivije nego beskonačni niz par milijardi puta kraćih petlji? Uz pretpostavku da fizikalni zakoni uz iste početne uvjete daju isti rezultat, naravno.
Zašto onda ne bi prihvatio i da petlja ima inherentnu karakteristiku stvaranja slike svijeta 1945. godine?
Po mom skromnom mišljenju, ako ne želiš paradokse onda
1) Big Bang moraš redefinirati i to jako (to pokušavaju s multiverseima ali će opet upasti u paradoks)
2) moraš odbaciti kauzalnost kao nedodirljivi princip
Ukoliko zadržavaš kauzalnost (a to i jest naša glavna tema) onda ti je Big Bang potpuno jednako vrijedan petlji prikazanoj u filmu.Osobno nemam nikakvih problema prighvatiti petlju, sve dok obuhvaća barem jedan petak+vikend. U bed bi me bacila samo petlja pon->četvrtak->pon->četvrtak