[- ASTRONOMIJA -] > ASTRONOMSKA BRBLJAONICA

Astronomski centar Rijeka izvodi čudne stvari

(1/2) > >>

mrworf:
Ovih dana astronomski centar Rijeka ima kojekakve evente među kojima je jučer bilo predavanje Deana Skire.

Dean Skira je naime poznati dizajner rasviete, a među nama poznati zagađivač neba, jer projekt nije projekt ako ne ode koji kilowatt direktno u nebo.

"Dean Skira predstavit će kompleksnost teme svjetlosnog onečišćenja jer ono prvenstveno zahtjeva analizu svih socijalno-ekonomskih i ekoloških aspekata u društvu"

A taj isti lik po fakultetima tvrdi da svjetlosno zagađenje ne postoji a kada je Bobo uslikao njegovo remek djelo u uvali Čikat, optužio ga je da je namjerno preeksponirao fotku s tme da je kukao kako njegovi zaposlenici imaju obitelji koje moraju prehranjivati. Pokušava se izvući kako je njegova rasvjeta ekološka, što znaći da njegove ledice manje struje troše što je oke, ali nije ekološki svjetliti sa njima u nebo. Ukratko, njega nije briga ni za nebo niti za prirodu, njemu je bitno popuniti džep. Samim time je još više jasnije da ga nije briga za nebo i da mu nikada nije palo na pamet dizajnirati rasvijetu koja ne puca direkrtno u nebo i time zaraditi i ne zagaditi nebo.

Mene samo interesira dal je netko bio na tom predavanju i što je Skira govorio i interesira me zašto Astronomski centar Rijeka zove ovakve likove da drže predavanja, i zašto ignoriraju komentare na facebooku od nas astronoma. Također mi nije jasno zašto AC Rijeka ne zove astronome da drže predavanje o astronomskim temama, pogotovo Bobu i Dorijana što se tiće LP-a jer su oni ipak naj stručnjaci tu kod nas.

Ovo je toliko apsurdno, da bi bilo ravno Sanaderovom predavanju o prevenciji sukoba interesa, ii kao da su zvali Pavunu umjesto Puljka da predaje o nastanku svemira.

https://www.rijekasport.hr/hr/naslovna-vijest/tjedan-tamnog-neba-u-astronomskom-centra-rijeka-predavanje-deana-skire-svjetski

martina:
Da sam ranije znala za predavanje, otisla bih vidjeti sto kaze "u svoju obranu"  :zubo:

Mozda je vragoder bio  :111:

Vragoder:
Nisam bio Martina. Nemam vremena za teleskop, kamoli za predavanja... :278:

martina:
Steta.  :278:

Bobo:
Ne znate nikoga tamo iz astronomskog centra tko je to organizirao i pozvao ga?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju