[- ASTRONOMIJA -] > IYA 2009

IYA 2009. - pripreme

(1/106) > >>

Danijel:

--- Citat: Danijel - 06.01.2009. u 16:25:09 sati ---
...

I dok su sve zemlje u okruženju odavno napravile svoje stranice povodom IYA2009,

Slovenija, Srbija, Mađarska, Italija, Bosna i Hercegovina, Makedonija

istovremeno naša je ko go*no u punču. Čeka dobrovoljca koji će ju napraviti, a primaju lovu iz proračuna i žao im je platiti nekoga da im ju napravi, pa makar i školarcu koji zna osnove rada s Joomlom, Wordpressom ili nečime sličnime. Žalim onoga tko se bude prihvatio tog posla jer na njemu je velika odgovornost. To samo oslikava stanje u kojemu se nalazimo, nemaš nikoga tko bi okupio oko sebe ljude koji žele i znaju raditi.

...


--- Kraj citata ------ Citat: Dobson - 06.01.2009. u 20:09:02 sati ---Što se tiče obeležavanja MGA 2009. u Srbiji tu je već dosta toga još prošle godine isplanirano i nadam se da će sve biti realizovano. Znamo ko su nacionalni kordinatori za koje projekte i dosta dobro sarađujemo sa njima.

Dobro da je neko drugi rekao u vezi sajta za obeležavanje MGA 2009. u Hrvatskoj. Ja sam hteo više puta da kažem neku reč o tome, ali mi je bilo jako neprijatno. :(

--- Kraj citata ------ Citat: IceFisherman - 06.01.2009. u 20:17:04 sati ---ko je opče kod nas u HR  "koordinator" za to ?  ko se brine o onom sajtu ?  itd   :? :(

edit :
našel sam ...

http://www.astronomy2009.org/organisation/nodes/national/view/HR/
...

bi možda gdo štel priupitati  navedenog gospodina  putem e-maila kaj je  sa našom IYA2009 stranicom , organizacijom itd ?
.. da nam možda veli ak ima kakvih planova  pa se to objavi na zvezdarnici itd

--- Kraj citata ------ Citat: Sale - 06.01.2009. u 20:48:38 sati ---http://www.astronomy2009.org/organisation/nodes/national/view/HR/

nije bilo teško za naći... sa samo ostaje (teži deo) da nahvatate pomenutog da vidite šta se radi...

Doduše u Srbiji se malo kasnilo sa sajtom a i sve se to dešava malo low profile jedino što su za neke projekte iskorišćeni zgodni i postojeći projekti ako se ne varam (a ne bi trebalo da se varam) Astronomski Magazin je projekat Kapija Univerzuma, Kamp na Letenki je 100 sati astronomije (zgodno traje baš 4 dana a nac. koordinator je ....Janko...), Ona je Astronom je bilo lako Srbija ima velik procenat žena prof astronoma itd itd kotrljaju se i ostali programi nadam se sve brže i brže....

BTW ovo bi trebalo izbaciti u novu temu  :?:

--- Kraj citata ---


Evo, tema za sve one koji imaju volju i žele raspravljati o Međunarodnoj godini astronomije 2009. [54*
Primijetio sam da se u Hrvatskoj spominje Međunarodna astronomska godina umjesto Međunarodna godina astronomije. Što mislite o tome :109:

Sale:
Da se pominje astrološka godina pa da se buniš ovako  .... i od goreg ima gore :wink:
No to ne znači da ne treba insistirati na pravilnom nazivu...
BTW što ti nisi sa Zvjezdarnicom konkurisao za Kapija Univerzma projekat :219:

Danijel:
Sada prvi puta čujem za to :shock:
O čemu se radi?

Sale:
Globalni projekat

Opis naše nacionalne verzije

Iskreno mislim da je tvoj portal poput AM idealan za takvo nešto ponajpre zato što već postoji  :wink:
Očigledno da vaša astronomska zajednica treba malo da pojuri nacionalnog koordinatora dok ne bude sasvim kasno...

Danijel:
Na stranicama zagrebačke Zvjezdarnice piše:


--- Citat: ---U Hrvatskoj je uloga nacionalnog organizacijskog središta pripala Zvjezdarnici Zagreb i Hrvatskom astronomskom društvu (HAD).
--- Kraj citata ---

Zatim, tu je i glavni i odgovorni prof. Slobodan Danko Bosanac koji sigurno zna što radi, tako da ova Zvjezdarnica nema baš nikakve potrebe preuzimati na sebe organizaciju bilo čega.

Trenutno, moja je najveća briga kako osigurati preko tisuću kuna obaveza ovaj mjesec kako bi Zvjezdarnica mogla ostati na webu. Ako to ne riješim, nema više Zvjezdarnice niti ovog foruma, a u tome mi nitko neće pomoći niti mi reći hvala za dosada učinjeno, a najmanje nekakvi nacionalni koordinator koji niti ne zna da ovo mjesto postoji.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju