[- ASTRONOMIJA -] > ASTRONOMSKA DRUŽENJA

Beriju u sjećanje

(1/10) > >>

dag:
Kao što je Dobson zaduzio svijet, talo je i naš Beri Bračun zadužio našu nešto malo manju zajednicu graditelja teleskopa.
Da li mislite da bi mogli organizirati jedan star-party samo za teleskope vlastite izrade? Da li je tako nešto tu uopće izvedivo? Nameće se misao da bismo morali animirati i ekipu iz susjednih zemalja, Italije, Slovenije, Bih, Srbije, Mađarske ...
Da li je PG jedina opcija s tako dobrim uvjetima dolaska i boravka?
Da li bi se trebalo početi kao što to i inače radimo, a onda polako uvoditi neku ulaznicu u raznim varijantama i paketima? Npr: samo sudjelovanje, pa topli noćni obrok, smještaj, čuvar opreme dok svi spavaju, itd

To bi prvo HAS trebao uspostaviti veze s Savezima naših susjeda i vidjeti postoji li već tako nešto u regiji, pa onda ispitati aktivnost i broj samograditelja teleskopa.

Zocky:
U svakom slučaju trebali imati jedan takav događaj, no mislim da ne bi trebalo limitirati samo na samograditelje. Da se ne desi, da na druženju bude mali broj ljudi. Ipak je samograditelja manje.
Ubaci to pitanje i na HAS-ov forum.

dag:
Onda to postaje obični star party kao i svi ostali. Mislim da bi trebao postojati jedan specijalizirani, da su samograditelji zvijezde.
Moglo bi se i tako da samo oni imaju upad badava, a mi ostali plaćamo za sudjelovanje.

Zocky:
Treba vidjeti koliko ima samograditelja i da li su voljni sudjelovati na takvom događaju. Ako ih se skupi povelik broj, onda mi ostali  možemo doći u svojstvu promatrača.

Bacač:
Svaka cast Beriju, zasluzio je takvo nesto. No zasto ogranicavati star-party samo na atm? Sama cinjenica da se star party odrzava njemu u cast, neki prigodan plakat ili tako nešto obiljezava njegov lik i djelo zar ne? Osim toga kako bi "zabranio" nekome da donese teleskop iz tvornice. Na kraju krajeva dosta nas ima preinake i poboljsanja na tvornickim teleskopima i montazama i to se racuna pod samogradnju. IMHO.
Jeste razmisljali gdje bi se odrzao takav star party?

p.s. Najvaznije sto sam htio reci a nisam, dobro bi bilo da se atm stavi u glavni fokus ali ne iskljucivati ostale.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju