[- ASTRONOMSKI INSTRUMENTI -] > KAMERE

Dilema u vezi DSLR-a za astrofotografiju

<< < (2/42) > >>

Miro1:
Kaj nije bolje ako ti je fokalna prevelika prišparati novce i uzeti teleskop sa manjom fokalnom?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Filip Lolic:
Ako ti se ne da petljati s filterima i želiš nešto veće vidno polje, razmisli o ASI1600MC-Cool ili QHY163C kameri...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Gordan:
Hvala svima na velikoj podršci, stvarno ste super ekipa.
Nekako sam i očekivao kritike na račun DSLR vs CCD... znam sve o tome, vjerujte mi. Imao sam dvije CCD kamere, a koristio sam i DSLR-ove.

Razmišljao sam da problem vidnog polja relativno malim senzorom CCD kamere riješim snimanjem mozaika samo ne znam koliko će to biti praktično. A vjerojatno će zahtijevati i puno više posla oko obrade, što si ne mogu priuštiti (djelimično zbog drugih obveza a dijelom i zbog zdravlja, jer zadnjih par godina imam sve više problema s glavoboljama povezanim s naprezanjem vida dok radim na računalu). Mozaike bih snimao na 2x2 jer tada imam sampling 1.9 lučnih sekundi po pikselu (što je skoro idealno za prosječni seeing ovdje). Ekspozicije bi bile puno kraće, a mozaik od dva polja (s preklapanjem oko 10%) bi pokrio dosta veliku površinu neba (12.5 mm x 18 mm, odnosno 43' x 62' na nebu).

Filipe,
hvala na vrijednim informacijama i prijedlozima (nisam znao za te kamere). Stvarno vrijedi razmisliti o njima jer puno obećavaju (barem prema deklariranim podacima). Osim toga dobiješ kameru "2 u 1" (i planetarnu i za DSO).

Miro1,
Hvala na razmišljanju, sasvim se slažem da je logično, ali imao sam manji teleskop (90 mm APO) pa sam ga prodao da kupim ovaj (MN190). Ne bih se vraćao nazad...

Hvala svima još jednom.
A nakon kritike usporedbe DSLR-a i CCD-a sad bi možda netko mogao i komentirati moj izbor DSLR-a (ili preporučiti nešto drugo)  :106:
Hvala svima još jednom  :286:

Filip Lolic:
Nisam detaljno proučavao, ali mislim da D5300 slovi kao najbolji izbor ;)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Miro1:
Priča se da je D810 dobar za astrofoto samo koliko vidim nije baš jeftin. Ne znam koliko polovni dođe. Možda ovo kaj Filip veli D5300.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju