[- ASTRONOMSKI INSTRUMENTI -] > IZRADA I MODIFIKACIJA ASTRONOMSKIH INSTRUMENATA

novi tokarski stroj

(1/3) > >>

stipe:
Stigla kravica u stalicu :hopla:

Stara izreka kaze "sve u svoje vrijeme" Tako je i u ovom slucaju! Buduci da dean i ja radimo povremeno kod ovog jednog poduzetnika struju na jahtama i jedrilicama, nakon poduzeg druzenja s njim dosao je na ideju da se rijesi ovog dobrog strojcica jer nema vremena baviti se njime. Naime njegov davno kupljeni strojcek vise nije od neke koristi ni njemu ni njegovoj obitelji pa se odlucio na rjesavanje njega i svega sto mu smeta u garazi. U planu mu je od garaze napraviti ured firme, radionu i skladiste opreme pa je samo rekao "nosite ga!" :hopla:

Rijec je o stroju FERVI 0708 koji ima radnu duzinu 520mm, amerikaner od 125mm, te mogucnost narezivanja lijevih, desnih, te colnih navoja. Stroj je tezak 145kg, tako da je poprilicno jaci od mog malog Einhella. Pokrece ga asinkroni trofazni motor snage 550W, tvornicki preuredjen kondenzatorom na monofaznu struju. Ima getribu sa 6 brzina i to od 170 do 1950rpm. Stroj je impresivan i masivan i pruza nesto vise za ATM. Po rijecima bivseg vlasnika nije ni koristen pretjerano tako da je poprilicno ocuvan! Ovaj ce sada uistinu moci raditi nesto vise od cackalica, siljenja olovaka i izrade stapica za kineski restoran :zubo: Strojcic je sad kod deana jer kod mene nema mjesta kako sam rekao za stroj veci od Einhella. Sad ce i on imati prilike nauciti raditi.

Eto toliko za sada, uskoro se ocekuju prvi uradci na novoj zvjerki :hopla:

bojan:
Uf alaj ti zavidim!   [71* :215: :204:
I ja cekam na nekakvu takvu priliku, u medjuvremenu moram pimplat sa cime imam.. 

stipe:
I ono "cime imas" je bolje nego nista! :76:

stipe:
Evo, prvi veci komadi radjeni na novom stroju, poravnavanje vanjskog dijela kucista DEC osovine moje nove montaze. Naravno, prvo krstenje ne ide bez zdravice! :hopla:

davor:
Takav stroj ti je upravo trebao Stipe.  :215:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju