Zna?i, ako sam dobro skužio, ne treba imati dvije web kamere. Dok se snima s kamerom, a to su onda obi?no Mjesec ili planeti, dobije se filmi? koji nije duga?ak i iz njega onda kemijamo frameove. Za to ne treba posebno pra?enje osim motorizirane montaže koja u tom slu?aju može biti i malo neprecizna, odnosno ne mora biti super precizno rektificirana (negdje sam pro?itao da ni ne smije biti jer se onda "spale" pixeli na snimci pa je bolje da objekt snimanja pomalo klizi preko vidnog polja).
Ako se snimaju maglice i ostali objekti slabog sjaja, onda se to radi foti?em, a web kamera u tom slu?aju služi za pra?enje. Jel to - to

Ako se koristi drugi teleskop za automatsko pra?enje, kao u An?elkovom slu?aju, pretpostavljam da taj ne mora biti baš nešto posebno kvalitetan i da može biti neki od jeftinijih. Ima li tu kakvih preporuka

Sada mi je na pamet pala

ne cigla ve? ideja, može li tražilac služiti u te svrhe

Pretpostavljam da mu je pove?anje premalo...
Koji se softwarei koriste za sve te namjene, što se preporu?uje i što se pokazalo kao najbolji izbor? Vjerujem da je to dosta važno jer što vrijedi i najbolje snimljen materijal ako ga nemaš s ?ime obraditi...