Znate što, il' sam ja star pa me vrijeme pregazilo, il' sam pre mlad pa još nisam sve naučio, no bilo kako bilo, ima tu hrpica nepoznanica pa bih htio olakšati i sebi, ali i ostalima koji prate aktivnosti na AstroForumu, da se snađu i pohvataju špage, konce i užadi te po koju sajlu, radi lakšeg razumijevanja. Ima dosta pojmova koji su nejasni, zbunjujući, kratica za koje ne znam(o) što predstavljaju i zbog toga se ne može sve razumjeti. Dosta njih je uvriježeno u komunikaciji, naravno onima koji se svakodnevno time služe, no oni koji to pročitaju usput, ali i početnicima koji su se tek počeli baviti astronomijom, nije jasno što znače. Zbog toga sam došao na ideju za otvaranjem malog forumskog rječnika koji bi olakšao snalaženje i razumijevanje u toj šumi. To znači, svi koji ne razumiju što znači nešto što su pročitali na ovom astronomskom forumu, mogu na ovome mjestu postaviti pitanje o tome i dobiti odgovor na njega. Isto tako, smatrate li da bi bilo dobro dati pojašnjenje o značenju neke riječi i slično, slobodno ju upišite i pojasnite.