Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
OBAVIJESTI ADMINISTRATORA / Zadnja poruka - Forum je zatvoren!
« Zadnji post od Danijel u 27.05.2018. u 21:44:44 sati »
Dragi naši prijatelji, eto, došao je i taj dan. Ovaj forum je i službeno sada zatvoren. Nećemo biti tužni nego ćemo ga se sjećati u lijepom svjetlu. [10*

Pa da napišem nekoliko riječi o njemu.

Forum je otvoren 14.06.2004. godine. Živio je punih 14 godina i kroz sve to vrijeme služio kao druženje astronoma amatera i ostalih zaljubljenika u svemir i znanost. Promijenio je nekoliko servera na kojima se nalazio, nekoliko različitih domena i web hostinga, prošao je puno toga, neprestano se nadograđivao, krpao i preživljavao. No, svaki početak ima i svoj kraj, pa tako i ovaj forum.

Kako su dolazile nove tehnologije programiranja modernih web servisa, forum ih više nije mogao pratiti. Posljedice krpanja su dovele do toga da ga više nije bilo, ne moguće, nego zapravo isplativo krpati i dalje. Iziskivalo je to previše posla, a s upitnim rezultatima. Pojedini dijelovi foruma su počeli otkazivati i bilo je pitanje vremena kada će sve stati i postati neupotrebljivo. I zato, prije nego se to dogodi, odlučio sam napraviti potpuno novi i moderni forum, prilagođen novim tehnologijama, koji će moći bez problema nastaviti dalje, tamo gdje je ovaj forum morao stati. :106:

Ovaj forum sam vam odlučio ostaviti kao mjesto na kojemu možete istraživati, na kojemu se nalazi mnoštvo korisnih informacija koje smo skupljali svih ovih godina. Bilo bi neodgovorno s moje strane da ga uklonim. I zato, koristite ga slobodno i dalje. Ne možete se registrirati ali ga možete pregledavati. Koristite se tražilicom slobodno. Registrirani članovi ovog foruma i dalje se mogu prijaviti u forum i imati pristup svim njihovim podacima i informacijama. Jedino više neće moći pisati.

I tako smo se eto, odselili na novi AstroForum.

Izvana on izgleda potpuno jednako kao i ovaj forum, no kada se registrirate, vidjet ćete mnoge promjene koje su tamo napravljene. Prvenstveno u smislu funkcionalnosti. Uređen je poput ovoga pa nećete imati puno problema oko prilagođavanja na njega. Neću vam otkriti sve tajne, otkivajte ih sami, bit će vam slađe. :286: Zato pođite za nama na novi AstroForum.

Kako se tamo registrirati?

Svi članovi ovoga foruma moraju se tamo ponovo registrirati, znači proći proceduru učlanjenja na forum ispočetka. Nismo odavde nikoga prebacili tamo. To znači da se ne možete automatizmom prijaviti sa svojim korisničkim imenom koje imate ovdje. To ne vrijedi tamo. Sve morate napraviti ispočetka.

Ukoliko vam registracija ne prođe, odnosno niste primili aktivacijski mail (pogledajte prvo u svoj SPAM pretinac na mailu da nije slučajno tamo završio), javite mi se putem kontakt obrasca na Zvjezdarnici (nalazi se na dnu naslovnice).
Isto tako, prilikom odgovaranja na ona tri pitanja koja vas tamo očekuju prilikom registracije, pažljivo upisujte odgovore, nemojte brzati da ne pogriješite jer vas forum neće pustiti dalje. Iako sam ih ja sastavljao, i mene je znao iživcirati jer sam imao prste brže od mozga. :mrgreen:

I na kraju, hvala vam svima koji ste bili ovdje i družili se s nama ovih proteklih 14 godina. Vjerujem da imate samo lijepe uspomene stvorene ovdje. [10* Ako se želite i dalje družiti, dođite za nama na novi AstroForum!
2
RADIO SWL / Odg: RS41 Tracker
« Zadnji post od Danijel u 26.05.2018. u 15:44:02 sati »
Diego, this forum is closed. We moved to a new forum.

Come for us to a new web address: https://www.zvjezdarnica.com/astroforum/index.php  [10*
3
RADIO SWL / Odg: RS41 Tracker
« Zadnji post od diego u 26.05.2018. u 15:05:03 sati »
Hi all,

lots of things left to do, but a new version of RS41 Tracker (v1.2) is available at the following address:

http://escursioni.altervista.org/Radiosonde/

ChangeLog

005 - Tracking information added. RS41T is now able to provides elevation, bearing, range and Slant range of the received sonde.

004 - Home location is now shown on map using a new marker symbol (settings -> Maps to provide Home coordinates).

003 - New working session automatically starts when a new sonde is received (This allow to handle several RS41s on the same working session without restart software) 

PROBLEMS SOLVED:
002 - The decoding function doesn't work as expected When Radio control is activated but SDRSharp plugin is not running. Solution:Radio Control Engine reengineered.


Thanks

Diego

4
OBAVIJESTI ADMINISTRATORA / Odg: Novi Astroforum
« Zadnji post od Danijel u 24.05.2018. u 15:22:54 sati »
Eh Gile, moraš se ispočetka tamo nanovo registrirati. Ništa s ovog foruma nije tamo prenešeno, sve ide ispočetka pa tako i učlanjenje na novi forum. [10*
5
OBAVIJESTI ADMINISTRATORA / Odg: Novi Astroforum
« Zadnji post od gilecais u 24.05.2018. u 15:05:06 sati »
Postovani Daniele!
Pokusavam dan dva da se prijavim na novi forum,ali nece pa nece.Iz sveske sam ubacio korisnicko ime i lozinku i on mi odgovara da nema takvog korisnickog imena.Ja bih i dalje da budem prisutan medj vama ali za sadaq nece pa nece.Pozdrav od Gilecaisa /Gilih Zoltana/.
6
OBAVIJESTI ADMINISTRATORA / Odg: Novi Astroforum
« Zadnji post od Danijel u 24.05.2018. u 14:18:01 sati »
Vidim tamo da ti je stigao. :286:
7
OBAVIJESTI ADMINISTRATORA / Odg: Novi Astroforum
« Zadnji post od Rajko u 24.05.2018. u 13:26:18 sati »
nema maila.....
8
OPTIČKI INSTRUMENTI / Odg: Celestron stalak...problemcic
« Zadnji post od Vger u 23.05.2018. u 18:26:31 sati »
Evo..ocistio WDom...podmazao ponovo i radi ko beba.:)
9
OBRADA ASTROFOTOGRAFIJA / Odg: TIF
« Zadnji post od Ivan92 u 23.05.2018. u 10:36:34 sati »
Već sam prebacio u 16bitni tif.  Photoshop je cc iz 2015. Otvorit ću račun kad dođem s posla, nezgodno mi je preko moba
10
OBRADA ASTROFOTOGRAFIJA / Odg: TIF
« Zadnji post od Miro1 u 23.05.2018. u 09:27:18 sati »
Koliko se sjećam DSS po defaultu sprema kao 32 bit TIFF. Nakon stackiranja treba ručno otići na Save As i spremiti kao 16bit TIFF. Starije verzije Photoshopa ne mogu otvoriti 32 bit TIFF. Mislim da nove mogu.

Također predlažem ti na teme otvaraš na novom forumu jer se ovaj zatvara. Vidi obavijest.
 Str: [1] 2 3 ... 10