[- ASTRONOMIJA -] > ASTRONOMSKI SOFTWARE

Software za trackanje satelita teleskopom

(1/8) > >>

mrworf:
Bacio sam se na posao izrade programa u javi koji bi koristio praćenje satelita sa telesopom ili antenom. Zašto ne koristim već postojeći program koji se zove "Satellite tracker"?
Jednostavno jer je smeče koje ne funkcionira kako spada, morao sam se učlaniti na neki debilni forum i moliti lika da mi ga da da ga skinem, potrebno je još 3 programa dodatno instalirati skupa sa virtualnim serijskim portovima (ne razumjem zašto?!) i ide preko EQ Moda koji je krcat bugova. 

Za sada sam napravio grafičko sučelje, spojio EQ6 montažu i micao preko kursora, učitavanje TLE podatke sa interneta i katagorizirati ih.

Sljedeći zadaci su: Razviti ekvatorijalni, i alt-az koordinatni sustav, kalkulator preleta, oživiti world map na kojem bi bile prikazane predikcije preleta, easter eggs, izmisliti ime programa i još dosta toga.  :286:


Screenshot:


Bilo bi baš ljepo stackirati snimku ISS-a  :204:

Danijel:
Imaš moju podršku, :106: [71* nisam nikada snimao ništa slično, a nije da ne bih želio... :hopla:

anteje:

--- Citat: mrworf - 03.06.2015. u 23:26:39 sati --- i ide preko EQ Moda koji je krcat bugova.

--- Kraj citata ---

Upravljam EQ6 montažom preko EQmoda već skoro 5 godina i nikad nisam naletio ni na kakav bug.

Zocky:
Pa ti si se ozbiljno prihvatio ovog poslića. Screenshot daje dojam ozbiljnog programa. Samo tako naprijed [71*

mrworf:

--- Citat: anteje - 04.06.2015. u 06:16:28 sati ---Upravljam EQ6 montažom preko EQmoda već skoro 5 godina i nikad nisam naletio ni na kakav bug.

--- Kraj citata ---
Kada upalim EQ mod na windows 7 64x, pocne se nekontrolirano gasit i palit i moram u task manager ga ubit. Onda kada ga uspijen pokrenut, nemrem ga zagasit nego opet u task manager. Trebaju za njega ASCOM driveri, a ovo moje je plug&play, bez ikakvih dodatnih gluposti. Kada ovo slozim, napravit cu verziju za astronomiju koja ce biti funkcionalnija od EQmoda, i kompatibilna sa svim montazama.
Za vas sa foruma ce biti besplatno, a za ostale cu naplacivati neku kintu. [emoji4]

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju