[- ASTRONOMIJA -] > ASTRONOMSKA BRBLJAONICA

Naše fotke posvuda

(1/5) > >>

Danijel:
Malo prije sam nabasao na svoju fotku koja se pojavljuje na raznim mjestima, ponegdje se navodi izvor Zvjezdarnica Zagreb, ali mene nema spomenutog nigdje kao autora.
Ovo objavljujem čisto kao evidenciju.Našao sam ju na Ideje.hr Tu sam ih zamolio da me potpišu.
I na klinfo.rtl.hr

Očito im je zanimljiva.

Danijel:
Inače, ako vas zanima koristi li netko vaše fotke, odete na Google, gore desno imate mali izbornik Slike (pored Gmail), kliknete na njega i otvori vam se tražilica slika i tada u nju jednostavno mišekom odvučete i ispustite svoju sliku i Google će vam izlistati sve što je našao u vezi nje. Pogledajte gdje se sve ista ili slična koristi.

Danijel:
Eto, potpisali su me. [71* :286:

E sad, kažu da fotka potječe sa službenih stranica zagrebačke Zvjezdarnice. [70*

galileo:

--- Citat: Danijel - 25.01.2018. u 18:41:56 sati ---Eto, potpisali su me. [71* :286:
E sad, kažu da fotka potječe sa službenih stranica zagrebačke Zvjezdarnice. [70*
--- Kraj citata ---
Kad ti se netko obratio poradi posjeta i promatranja teleskopom, desetak godina objašnjavao si ljudima da to nije zvjezdarnica s teleskopom, nego da je to samo naziv sitea Zvjezdarnica.com.
Sad kad imaš "pravu" zvjezdarnicu s teleskopom + zvjezdarnicu bez teleskopa (Zvjezdarnica.com) šanse za zbunjolu još su veće, a ti se čudom čudiš !?   :218:
Naziv Zvjezdarnica Apollo iznad sunčanoga sata u kuruzi slikanog po noći prosjećnog namjernika neće informirati nego suprotno. Zbunjola na kvadrat!!!  :218: :218:

Danijel:
Ma kad u Google napišeš zvjezdarnica zagreb, on ti izlista ovo. E, pošto te zanimaju slike, naravno klikneš na gornji izbornik Slike. Tada ti izlista ovo.

I onda među njima vidiš tu spornu sliku. Kad dođeš mišem iznad nje, prikaže ti nekoliko podataka, dimenzije (1024 x 589) i adresu (klinfo.rtl.hr) gdje se nalazi. To, naravno više nitko ne gleda. Klikneš na nju i dobiješ ovo. Naravno, i tu piše o čemu se radi, ali njima treba slika i ništa drugo ne vide nego se posluže.

Oni znaju da su tražili sliku pod pojmom zvjezdarnica zagreb i to je to. No, sliku su u stvari popalili RTL-ovci jer je objavljena na njihovoj poddomeni klinfo.rtl.hr i da stvar bude gora, ispod nje su napisali Zvjezdarnica Zagreb. Ne zvjezdarnica Apollo, ne Danijel Reponj, nego nešto nepostojeće, a usput su si dali truda i izrezali sve što je moglo identificirati njezino porijeklo.

To pokazuje da su to radili namjerno i smišljeno. Jer, ne može ti se dogoditi da slučajno krivo klikneš i odreže ti sliku tako da izreže sve podatke s nje. Namjerno su napisali i krivi izvor fotografije jer im je tako pasalo. Slagalo se s temom za koju su sliku i maznuli pa su ju tako i predstavili. I sada, kad ju koristi netko treći, naravno da ima sasvim krive podatke o njezinu podrijetlu.

Nema to veze s ovime što ti pišeš. Znam, zezaš se ali to je tako. Onome tko nije pažljiv, događa se upravo to što si napisao, a ima ih puno jer mi svako malo stigne upit o radnom vremenu i cijeni ulaznica, na koji ja više uopće ne odgovaram, samo ga zločesto obrišem. :twisted:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju