[- ASTRONOMSKI INSTRUMENTI -] > ASTRONOMSKA TRGOVINA

Pravila oglašavanja

(1/1)

Danijel:
Ovo je rubrika za prodavanje i kupovanje opreme i svega onoga što imate za trgovanje. U oba slučaja, otvarate novu temu, a u naslovu ukratko napišite o čemu se radi kako biste olakšali ljudima da mogu brzo pronaći ono što ih zanima. Ne pišite samo "Prodajem" ili "Kupujem" jer to nikome ništa ne govori.

U sadržaju oglasa napišite sve što imate, možete dodati slike ili linkove, brojeve telefona i slično. Nakon što ste opremu kupili ili prodali, OBAVEZNO napišite KUPLJENO ili PRODANO ovisno o čemu se radilo kako bi moderatori mogli zaključati temu, i tako dali do znanja da oglas više nije aktualan.

Oglasi u kojima nema novih postova (aktivnosti) više od 30 dana, biti će zaključani od strane moderatora. Ako je oglas aktualan i nakon 30 dana, na vrijeme napišite post u njega (BUMP) ili nešto slično kako biste mu produljili "rok trajanja".

Ukoliko je zaključani oglas još uvijek aktualan, (zaboravili ste mu "produljiti rok trajanja"), javite se bilo kojem moderatoru i zamolite ga da vam ga otključa kako ne biste morali otvarati novu temu za isti oglas.

Ova će se rubrika s pravilima nadopunjavati u slučaju potrebe pa zavirite povremeno u nju kako biste bili u tijeku.

Ova rubrika služi samo kao oglasni prostor samo za članove Astroforuma, dakle za prodavanje i kupovanje opreme ISKLJUČIVO članova ovoga foruma. Nije dozvoljeno prenositi oglase s drugih web stranica ili ljudi koji nisu članovi Astroforuma.

Ukoliko netko od aktivnih članova Astroforuma (pri tome ne mislim na članove koji su se registrirali samo radi oglasa i ne učestvuju konstruktivno u raspravama) proizvodi ili izrađuje komponente za astronomske instrumente, ima pravo na "sticky" temu koja neće biti zaključavana nakon isteka 30 dana.

Kako bi se spriječila netransparentnost, objavite cijene stvari koje prodajete, nemojte pisati oglase bez cijena i tražiti od članova Astroforuma da vas te detalje ispituju naknadno. Oglasi su javni i transparentni.

Danijel:
NADOPUNA!

Tijekom vremena pokazalo se da je nastao nered u oglasniku. A nered se očituje u tome da otvarate novi oglas za svaku komponentu koju prodajete i tako nastaje mnoštvo sličnih oglasa i nepreglednost, koje je teško pratiti. Kako bi se opet uveo red u oglašavanje, donosim ovu nadopunu:

- Ne otvarajte posebnu temu za svaki okular ili dio opreme od strane jednog ponuditelja. Dozvoljena je samo jedna tema.
- Više tema otvarajte samo i isključivo onda ako su tematski različite.
- BUMPanje je dozvoljeno samo jednom tjedno, mada oglas vrijedi mjesec dana nakon zadnjeg BUMP-a. Dakle, ne "nabijajte" važnost oglasa tako da ga svaki dan BUMP-ate.

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju