[- ASTRONOMSKI INSTRUMENTI -] > OPTIČKI INSTRUMENTI

SOS

(1/3) > >>

Ivan92:
Kao sto naslov kaze, trebam pomoć. Danas frend i ja idemo u teleskop centar naručiti heq5 pro i newt 150/750. Imamo Canon 550d. E sad, htjeli bi to sve spojit na laptop. Pitanje je sto sve trebam od razno raznih adaptera i kablova. Teleskop ima 2" crayford style fokuser. Bonus pitanje, koliko jak treba biti laptop da bi upravljao kamerom i teleskopom? Za obradu će biti drugo računalo. Također jel postoji besplatna zamjena za backyard EOS. Svaka pomoć i savjet dobrodošao, unaprijed vam hvala ekipa.
P.S. Bonus bonus pitanje (Haha) gdje bi se mogao modificirati DSLR i koliko bi nas taj sport koštao.

Acheron:

--- Citat: Ivan92 - 08.05.2018. u 12:30:18 sati ---Danas frend i ja idemo u teleskop centar naručiti heq5 pro i newt 150/750... 

--- Kraj citata ---

Idem ja otvoriti šampanjac  :128:

Ak se ne varam, vi ste uzeli T2 ring za Canona. Taj ring stavljate na fotić i šarafite direktno na fokuser, koji dolazi s urezanim navojem za njega.

Trebat će vam izvor energije, predlažem nabavku gel akumulatora. Najjeftiniji izvor napajanja koji možete dobiti. Onaj kabel s 12V auto-utičnicom, koji dođe uz montažu, modificirate da ima krokodile na kraju, piknete ih u akumulator i vozi miško. Tak sam si sredio napajanje 300 GoTo i radi "k'o od ćuba". O snazi akumulatora neka vas savjetuju kolege astrofotografi.
http://www.solarno.hr/katalog/18/akumulatori-solarni-12v/

O potrebnim hardwareskim zahtjevima, opet kolege astrofotografi.

Ivan92:
Živio sa šampanjcem, ja sam za pivo ;)
Kao prvo, hvala na brzom odgovoru. Sto se tiče napajanja, taj teleskop bi ostao kod frenda u kući u Slavoniji. S obzirom da smo kod njega u dvorištu i imamo kolut, da li je moguće spojiti montažu kao u klasičnu utičnicu?

Acheron:
Moguće je, ima u TC-u strujnih adaptera iako nisu neka sreća od proizvoda. Znaju se ištekati ako se ne pazi pri postavljanju kabla. Ali o tome kada dođete.

Zocky:

--- Citat: Ivan92 - 08.05.2018. u 12:30:18 sati ---...Bonus pitanje, koliko jak treba biti laptop da bi upravljao kamerom i teleskopom?

--- Kraj citata ---
Za takvu primjenu ne trebaš nešto prezahtjevno. Win 7 i prosječni dvojezgreni procesor su sasvim dovoljni.


--- Citat: Ivan92 - 08.05.2018. u 12:30:18 sati ---Također jel postoji besplatna zamjena za backyard EOS.

--- Kraj citata ---
Možeš pokušati sa EOS Utility (dobio si ga sa fotićem), no neke stvari je dobro i platiti  :76:


--- Citat: Ivan92 - 08.05.2018. u 12:30:18 sati ---P.S. Bonus bonus pitanje (Haha) gdje bi se mogao modificirati DSLR i koliko bi nas taj sport koštao.

--- Kraj citata ---
Modifikaciju možeš i sam odraditi (ima dosta tutoriala na webu). Ako nemaš mirne ruke, Filip Lolić je to radio kod nas ili pošalješ u Telescope service.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju