A mogao bi i pixel sa svog kuta gledanja napisati report!
sve informacije/reporti i odabrane fotografije ce biti popracene na clarke2006.vidulini-astro.hr website-u .. e sad, da li u mojoj izvedbi, ili tvojoj, budemo vidjeli ;)
u zadnje vrijeme me nema bas na forumu jer ima poprilicno priprema za clarke, ali budemo vidjeli kako ce sve proci, pa onda budu dolazili i prvi reporti. Jer ovo sad je kaos s mojim slobodnim vremenom (ali eto, ipak nadjoh malo za astroforum ;))..
nego, vezano za topic .. National Geographic Hrvatska je nedavno imao clanak o spitzeru .. jako lijep clanak.
A hubble .. R.I.P.

.. Jos zalosnije je to da se hubble ne isplati popravljati nego eventualno radi neke raritetne/sentimentalne/povijesne vrijednosti, jer sam poprilicno siguran da mogu poslati sastaviti novi hubble gore te ga lansirati za puno manju cijenu nego da rade ove ceremonije s shuttleom .. ali dobro, to je vec politika i marketing, a puno manje znanost..
Ali dobro, novo vrijeme trazi novu opremu i nove astrofotografske pohode, tako da ne sumnjam da ce se u relativno kratkom roku poslati opet nesto gore. 'till then, rest in atmosphere our dear HST