[- PLAVI PLANET -] > RAZVOJ ČOVJEKA

Energija na daljinu

<< < (2/6) > >>

Danijel:
Ma ovdje je riječ o nečemu puno dubljem od prijenosa energije, Tesla će to bolje objasniti, govorio je o prijenosu SNAGE, ne energije. Ja sam stavio naslov energija, no riječ je o snazi. Kako? Nisam stručnjak, kažem samo što sam vidio i snimio, a čuo sam puno, zapamtio malo, razumio još manje :mrgreen:

Štos je u onom svjetlosnom luku na slici 11 :!:

lonewolf21:

http://www.youtube.com/watch?v=8nR24XqGSGE

 :274:

Danko:
Temeljno mijesanje pojmova. SNAGA na nesto je prenesena ENERGIJA U JEDINICI VREMENA. Dakle ako zarulja svijetli ona za minutu potrosi za to 100 vata*sati to znaci da je prenesena snaga na zarulju 100/3600 vata. Dva potpuno razlicita pojma ali medusobno povezana. Slazem se, to je klasicni pokus kada visoko frekventno polje inducira ionizaciju plina, a ovaj u rekombinaciji svijetli. Pokus je standardan kod Ante-a u Tehnickom muzeju, ali je lijepo da je to netko napravio u Virovitici, samo steta da taj covjek od toga pravi misticizam. Jedan mali korak do proglasenje sebe izvanzemaljca kada mijesa pojmove (ja bih rekao ili namjerno ili iz neznanja) SNAGA i ENERGIJA.

Danijel:
Ma Danko, prije će biti da ja to nisam dobro objasnio [36*

Arkturus:
Bijeli mačevi su za početnike (padawan). Ja na poslu imam onaj plavi za jedi viteza, onaj crveni za zlog sitha i naravno zeleni za mastera. :mrgreen:

Jel ovaj tvoj Tesla sam namatao žice (zavojnice)?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju