[- ASTRONOMIJA -] > OSTALO

Kako očistiti fotku?

(1/2) > >>

galileo:
Pitanje znalcima: Kako se može očistiti fotka od tragova satelita?

Za probu sam s C8 SC 203/2000 @ f/6.3 i Nikonom D5200 snimio nekoliko fotki M42 bez gajdanja 30s i gotovo na svakoj fotki pronašao sam tragove satelita, možda i nekog slabašnog meteora.
Pretpostavljam da neki od programa za obradu ima mogućnost čišćenja ovakvih tragova, koji mogu ostati na stackiranoj fotki?

Za primjer ista fotka je cropana i smanjene razlučivosti, a na donjoj je  obradom naglašen trag satelita da se bolje uoči problem.

petar:
U Photoshop-u spot healing brush ili clone stamp tool, a u Pixinsight-u Process/Painting/Clonestamp

galileo:

--- Citat: petar - 07.02.2018. u 21:37:57 sati ---U Photoshop-u spot healing brush ili clone stamp tool, a u Pixinsight-u Process/Painting/Clonestamp
--- Kraj citata ---
Hvala ti Petre! 
Isprobao sam.   :sesir:

Bobo:
To se radi samo ako imaš jednu fotku. Ako stackiraš onda se nekom od metoda uprosječivanja riješiš ekstremnih vrijednosti na fotki - tragova satelita, aviona, kozmičkih zraka.

galileo:

--- Citat: Bobo - 07.02.2018. u 22:41:33 sati ---To se radi samo ako imaš jednu fotku. Ako stackiraš onda se nekom od metoda uprosječivanja riješiš ekstremnih vrijednosti na fotki - tragova satelita, aviona, kozmičkih zraka.
--- Kraj citata ---
To mi je poznato. No, ne samo za jednu fotku nego i za stack tri-četiri fotke dobro je očistiti tragove.
To mi je novo iskustvo s ovakvim DS objektom jer sam snimao s visokim ISO 3200 ili 6400 pri čemu takvi tragovi rastu (pojave se) ko gljive poslije kiše.  :76:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju