[- ASTRONOMIJA -] > DSS - DEEP SKY STACKER

Razlicite ekspozicije u istom stacku?

(1/2) > >>

dag:
Vidim da ponetko radi stack od fotki s razlicitim ekspozicijama pa me zanima ima li to smisla. Da li DSS o tome vodi racuna ili se na taj nacin gubi dio informacija koje se na duzim ekspozicijama vide a na kracima ne?

davor:
Nema nikakve svrhe stackirati snimke različitog sadržaja, a fotke različitih ekspozicija upravo to jesu.
Sve ono što odudara od podataka s referentne fotke biti će izbrisano ili dovedeno u neki prosjek. Veliki dio fotki biti će jednostavno predložen za odbacivanje ili automatski odbačen, ovisno o postupku.

Sasvim je drugi  postupak za povezivanje fotografija različitih ekspozicija, kako bi se na jednoj snimci dobila suma informacija koje nije moguće dobiti na pojedinačnim snimkama različite dužine osvjetljenja.
Ali to nije stackiranje.

OroOro:
hm hm ..interesantno pitanje! [71*
Ok, se fotkamo  M42 gdje moramo raditi krače Exp. radi onih tri centralnih zvjezda da bi došle do izražaja pa sve to u DSS ubacimo u dvije grupe ali....da,ima li smisla kod drugih objekata?

dag:
Jesi li to isprobao?
Ja ne znam zasto bi DSS znao koji dio treba preklopiti kojim.

OroOro:
Iskreno nisam se poigrao ali u DSS imaš dole grupe gdje možeš ubacivati razne Exp. ali je i tu potrebno onda raditi darkove!
Recimo da imamo materijala od M42- u prvu ubaciš sve ako si fotkao po 300' (light-dark-bias-flat) u drugu ubaciš sve po 120'(isto važi i za dark po 120') flat,bias mislim da možemo uzeti one iz prve grupe i tako dalje u treču grupu ako smo fotkali Exp. po 60'.....da sam to radio na mojoj fotki M42 trapez bi mi došao više do izražaja.
Mislim da je Meky radio s tim.
...dobro je to raditi kod nekih objekata gdje  je velika razlika u svjetlini između različitih područja na isti objekt .. za primjer između središnje zone i periferne ... kao M31-M42-recimo i za otvorene skupove.Ili ako je u blizini jedna svjetla zvijezda samo da nam ne stvori veliki halo okoloUploaded with ImageShack.us

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju