[- ASTRONOMSKI INSTRUMENTI -] > OPTIČKI INSTRUMENTI

SOS

<< < (3/3)

bojan:

--- Citat: Ivan92 - 08.05.2018. u 14:03:44 sati ---Hvala ekipa, Uh ajmo redom. Nemam eos utility, fotic smo uzeli polovni. Nisam bas očekivao da je modifikacja toliko skupa, pretpostaviti ću da je ta cijena radi zamjenskog filtera. Sto se backyard eos tiče, platit ćemo i to prije ili kasnije, trenutno smo cijeli budžet uložili u montažu i teleskop i ostavili nešto za adaptere i kablove. Sto se tiče druženja, neću ništa obećavati, ali oko koliko sati se nalazite? Ako uhvatimo vremena došli bi da vas malo udavimo pitanjima hehe. Imajte razumijevanja, novi smo u cijeloj ovoj priči.

--- Kraj citata ---

EOS utility skines sa Canon stranica...
To je upgrade, pa da bi radio, treba skinuti jos neke stvari, diskusija o tome je tu.

Modifikacija nije neophodna, ali  nije ni problem napraviti to u kucnoj radinosti, ima dosta informacija o tome na webu (Gary Honis).
Treba samo izvaditi filter... i  H-alpha je tu.

Beorn:
A bilo je tu u astrotrgovini nekoliko modificiranih na prodaju. Doduše bez zamjenskog filtera, ali vi ste sa zrcalom pa to manje smeta. No to je već druga priča. Astrofotografija je dosta zahtjevnija od vizuale i brzo se uleti u financijska ograničenja.

veljac:

--- Citat: Beorn - 09.05.2018. u 09:45:08 sati ---Astrofotografija je dosta zahtjevnija od vizuale i brzo se uleti u financijska ograničenja.

--- Kraj citata ---

Ma neeee  :zubo:

Ivan92:
Za početak ćemo se boriti sa novom montažom. Sljedeće na listi je definitivno guiding. A nakon toga... uh za sad, korak po korak. Hvala svima na komentarima savjetima i svašta nečem. Nadam se da će past i neke fotke u skoro vrijeme.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju